Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

Kip op een bierblik – Weber Master Touch GBS

Beer can chicken,

Beer can chicken, bierblik kip of kip op bierblik, een recept met enorm veel benamingen maar iedereen weet onmiddellijk wat je bedoelt. Het recept van bierkip op de barbecue kom je bijna in elk barbecue boek tegen. Het is dan ook een absolute barbecue klassieker. Het idee is eenvoudig: we plaatsen een kip bovenop een geopend bierblik en grillen het daarna op de BBQ. Het resultaat is een zalig gemarineerde, sappige kip. Voor dit recept heb je daadwerkelijk wel een barbecue met deksel nodig.

Nodig:

  • 1 hele maiskip
  • 1 courgette
  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 6 jonge wortels
  • 6 aardappelen
  • 1 blikje bier

Kruiden:

  • 1 teentje knoflook
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • tijm / rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 tl suiker

Doen:

  • Maak een mengeling van alle kruiden met olijfolie
  • Smeer de kip hier goed mee in
  • Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water
  • Kuis de wortelen en kook deze 5 minuten in gezouten water, verfris onmiddellijk onder koud stromend water
  • Snij de aardappelen en courgette in partjes, de trostomaten in 2 en de ui in ringen, laat de wortelen op zijn geheel
  • Maak een mengeling van de groenten. Voeg een scheutje olijfolie toe, kruid met peper en zout
  • Warm de barbecue op tot 180 graden, hou er rekening mee dat de kip in het midden van de barbecue moet kunnen staan
  • Open het blikje bier en drink dit half leeg
  • Plaats de kip op het bierblik
  • Plaats de kip op het bierblik in het midden van een aluminium barbecue schaal
  • Smeer de kip opnieuw in met de kruidenmengeling
  • Zet de schaal in het midden van de barbecue
  • Verdeel de groenten en aardappelen rond de kip
  • Sluit het deksel en gaar de kip ongeveer 80 minuten
  • Als de kip een kerntemperatuur heeft van 85 graden is ze gaar

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *