Rueda
Momenteel loopt er een wedstrijd via Rueda wijnen. Ze zijn op zoek naar een getalenteerde wijnliefhebber. Een ‘winefluencer’ die zijn passie deelt op social media. We gebruiken zelf niet graag de benaming ‘influencer’, maar een passie voor wijn hebben we zeker. We delen deze dan ook graag op onze blog & onze socials.
wijn drinken én een lekker zakcentje verdienen. Voor de toekomstige Winefluencer van Rueda wijnen komt deze droom gewoon uit!
Tartaar van kalfsvlees & Manchego
Daarom creëerden we een heerlijk hapje bij deze smaakvolle witte wijn. Hoewel Rueda vooral geserveerd wordt naast vis en zeevruchten gaan wij aan de slag met kalfsvlees. Het wijngebied Rueda ligt 165 km ten noordwesten van Madrid in het hart van Castilla y Leon. Dit gebied grenst ook helemaal niet aan de zee. Deze streek staat vooral bekend om z’n vleesgerechten en kazen zoals Manchego. We gaan dan ook met deze ingrediënten aan de slag.
Recept voor 8 hapjes
Crème van Manchego
- 60 g Manchego
- 60 g mascarpone
- 60 g melk
- Warm de mascarpone en de melk zachtjes op
- Snij de Manchego in fijne blokjes, of rasp deze fijn
- Voeg de Manchego toe aan de melk en mascarpone
- Roer tot de kaas volledig is opgelost (laat niet meer koken)
- Bewaar in de koelkast
Tartaar van kalfsvlees
- 150 g kalfsvlees
- 1 sjalot
- olijfolie
- peper en zout
- Snij het kalfsvlees in fijne blokjes
- Snipper de sjalot fijn, meng deze onder het kalfsvlees
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout
Afwerking
- 8 zwarte olijven
- tortilla wraps
- Little gem sla
- basilicum
- Steek met een ring van 8 of 9 cm rondjes uit de tortilla wraps
- Leg de wraps bv. in een eierdoos
- Leg hierop telkens 1 fijn blad little gem sla
- Lepel daarop een mooie quenelle tartaar van kalfsvlees
- Werk af met toefjes crème van Manchego, stukjes olijf en verse basilicum
- Serveer hierbij een heerlijk glas Rueda wijn
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.