Recepten van de Chef, Zoetigheden

Pistachebrownie met frambozen – De Gastentafel – Michaël Vrijmoed

Print Friendly, PDF & Email

Al van tijdens de uitzendingen op Tv was ik fan van De Gastentafel. Heerlijke en eenvoudige gerechten klaargemaakt door verschillende Njam-chef. De bedoeling van deze recepten is dat je zoveel mogelijk bij u gasten aan tafel kan zitten. Ook als ik thuis gasten ontvang probeer ik recepten te zoeken waar ik zoveel mogelijk werk aan kan voorbereiden. Het is altijd leuk om je gasten te imponeren met verschillende gerechten. Maar het mag natuurlijk niet de bedoeling zijn een hele avond in de keuken te moeten vertoeven. Afhankelijk van de gasten die uitgenodigd zijn natuurlijk.

In dit boek stellen 8 Njam-chefs 10 verschillende menu’s voor. Telkens voorzien van een boodschappenlijstje, volgorde van voorbereidingen, en duidelijk omschreven recepten. Één van mijn favoriete gerechten uit dit boek is alvast Chocomousse met sneeuw van yoghurt door Jan Tournier van restaurant Cuchara. Ook ging ik aan de slag met het recept Pistachebrownie met frambozen van Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed).

Pistache brownie

Nodig voor 8 personen:

  • 8 eieren
  • 350 g bloemsuiker
  • 250 g ongezouten boter, kamertemperatuur
  • 1 el pistachepasta
  • 170 g amandelpoeder
  • 125 g gezeefde bloem
  • 20 g pistachenootjes
  • frambozensorbet of vanille ijs

Voor de coulis

  • 100 g frambozen
  • 1/2 citroen
  • 1 kl suiker
  • enkele blaadjes basilicum

Doen:

  1. Klop de eieren op met de bloemsuiker
  2. Voeg geleidelijk aan de boter en de pistachepasta toe
  3. Doe er vervolgens het amandelpoeder, en als laatste de bloem bij
  4. Giet het deeg uit op een vel bakpapier in een vuurvaste ovenschaal
  5. Bak de brownie gedurende 20 minuten in een oven van 170 graden
  6. Mix ondertussen de frambozen, het citroensap, de suiker en enkele blaadjes basilicum tot een gladde coulis
  7. Zeef deze coulis en zet even in de koelkast
  8. Laat de brownie afkoelen alvorens je deze serveert.
  9. Serveer de brownie met enkele verse frambozen, fijngehakte pistachenootjes, coulis van frambozen en een bolletje frambozensorbet of vanille ijs

Recept uit het boek “De Gastentafel”

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *