Heerlijk licht pikante couscous met kruidige kip en de typisch Griekse Tzatziki
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 recept tzatziki (dag op voorhand maken)
- 200 gr couscous
- 1 rode paprika
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes
- 4 lente uitjes
- 100 g doperwten
- 100 g feta
- 2 kipfilets (+-350 g)
- gedroogde oregano
- 1 citroen
- kippen kruiden
- olijfolie
Werkwijze:
- Kruid de kipfilets met kippenkruiden, oregano, schil van citroen, leg deze tussen bakpapier en sla de kip plat met een deegrol tot 1.5cm
- Snij de paprika in heel fijne blokjes, hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in fijne ringen
- Gebruik je diepvries doperwten, blancheer deze dan even.
- Giet een beetje olijfolie in een pan en warm deze op
- Bak hierin de kipfilets tot ze gaar zijn
- Doe ondertussen de couscous in een ruime mengschaal, voeg hieraan de dubbele hoeveelheid kokend water toe en een beetje zout. Dek af
- Wacht enkele minuten tot de couscous gaar is en breng deze op smaak met peper en zout
- Meng alle groenten onder de couscous en verdeel deze over een ruime schaal
- Als de kip gaar is, snij deze dan in plakjes van 1 cm
- Verdeel de kip over de couscous
- Verkruimel er de feta over
- Serveer dit met tzatziki
Recept naar inspiratie van Jamie Oliver (15 minutes)