Griekse couscous schotel met kip en tzatziki
Hoofdgerechten

Griekse couscous schotel met kip en tzatziki

Print Friendly, PDF & Email

Probeer onze Griekse couscousschotel met kip! Geniet van heerlijk licht pikante couscous, gecombineerd met kruidige kip en de verfrissende smaak van typisch Griekse tzatziki. Dit gerecht is niet alleen smaakvol maar ook makkelijk te bereiden, perfect voor een gezonde en snelle maaltijd. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets speciaals wilt eten!

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 recept tzatziki (dag op voorhand maken)
  • 200 gr couscous
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
  • 4 lente uitjes
  • 100 g doperwten
  • 100 g feta
  • 2 kipfilets (+-350 g)
  • oregano
  • 1 citroen
  • kippenkruiden
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Kruid de kipfilets met kippenkruiden, oregano, schil van citroen.
  • Snij de komkommer en paprika in heel fijne blokjes, hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in fijne ringen
  • Gebruik je diepvries doperwten, blancheer deze dan even.
  • Doe ondertussen de couscous in een ruime mengschaal, voeg hieraan de dubbele hoeveelheid kokend water toe en een beetje zout. Dek af
  • Wacht enkele minuten tot de couscous gaar
  • Meng alle groenten onder de couscous. Breng deze op smaak met peper, zout en oregano
  • Verdeel de couscous salade over een ruime schaal
  • Giet een beetje olijfolie in een pan en warm deze op
  • Bak hierin de kipfilets tot ze gaar zijn
  • Als de kip gaar is, snij deze dan in plakjes van 1 cm
  • Verdeel de kip over de couscous
  • Verkruimel er de feta over
  • Serveer dit met tzatziki
  • Smakelijk!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *