Hoofdgerechten

Griekse couscous schotel met kip

Heerlijk licht pikante couscous met kruidige kip en de typisch Griekse Tzatziki

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 recept tzatziki (dag op voorhand maken)
  • 200 gr couscous
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
  • 4 lente uitjes
  • 100 g doperwten
  • 100 g feta
  • 2 kipfilets (+-350 g)
  • gedroogde oregano
  • 1 citroen
  • kippen kruiden
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Kruid de kipfilets met kippenkruiden, oregano, schil van citroen, leg deze tussen bakpapier en sla de kip plat met een deegrol tot 1.5cm
  2. Snij de paprika in heel fijne blokjes, hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in fijne ringen
  3. Gebruik je diepvries doperwten, blancheer deze dan even.
  4. Giet een beetje olijfolie in een pan en warm deze op
  5. Bak hierin de kipfilets tot ze gaar zijn
  6. Doe ondertussen de couscous in een ruime mengschaal, voeg hieraan de dubbele hoeveelheid kokend water toe en een beetje zout. Dek af
  7. Wacht enkele minuten tot de couscous gaar is en breng deze op smaak met peper en zout
  8. Meng alle groenten onder de couscous en verdeel deze over een ruime schaal
  9. Als de kip gaar is, snij deze dan in plakjes van 1 cm
  10. Verdeel de kip over de couscous
  11. Verkruimel er de feta over
  12. Serveer dit met tzatziki

Recept naar inspiratie van Jamie Oliver (15 minutes)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.