Chili con carne (Spaans voor: chilipeper met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees en chilipeper. Meestal worden aan dit gerecht bruine bonen toegevoegd. Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico de Verenigde staten
Bekijk hier een vernieuwde versie van dit recept
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 300 gr gemengd gehakt (rund / varkens)
- 1 rode paprika, fijn in blokjes gesneden
- 1 vlees bouillonblokje
- 1 blik rode bonen in chili
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
- 1 kleine ui, fijn gesneden
Werkwijze:
- Smelt een klontje boter in de kookpot
- Stoof de fijngesneden ui aan samen met de knoflook
- Voeg het gehakt toe en bak dit fijn
- Voeg de rode peper, paprika en tomatenblokjes toe
- Breng dit zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje tioe
- Voeg het blik rode bonen toe
- Laat dit minstens een half uurtje zachtjes pruttelen
- Breng de chili verder op smaak met peper en zout
- Serveren met brood of rijst