Restaurant belevingen

Maison Bru – Eygalieres – 2012

Print Friendly, PDF & Email

Maison Bru is het restaurant van de bekende (TV)-kok Wout Bru en zijn vrouw Sury. Het restaurant is sinds 2009 verhuisd naar een nieuwe locatie net buiten het dorp Eygalieres. Kort na deze verhuis (2011) verloor hij zijn 2de Michelinster. 07/09/2012: Maison Bru was het eerste sterrenrestaurant dat ik bezocht. Na even twijfelen besloot ik toch te reserveren. Het was 1u15 rijden vanuit ons dorpje (Vinsobres).

Spijtig genoeg was Wout Bru er zelf niet. De chef-kok van dienst was Steve Deconinck. Deze kok verdiende zijn strepen eerder bij Comme Chez Soi en het Hof van Cleve. Hier alvast een verslag van deze fantastische ervaring. Om te beginnen aan zo een ervaring starten we natuurlijk met een heerlijk aperitief in de Lounche-zeteltjes. Hierbij werden alvast enkele heerlijke Feuilletés geserveerd.

Na het bekijken van de menukaart besloten we om ons te wagen aan de menu: Surprise du chef. Een menu dat bestaat uit 5 voorgerechten, hoofdgerecht, kaas & dessert. Ikzelf lust bijna geen zeevruchten, dit gaven ze dan ook zeer goed door aan de keuken. Na de fantastisch lekkere Kirr begaven we ons naar onze tafel. Hier kregen we niet 1 maar 4 amuses. Na deze heerlijke hapjes weten we natuurlijk al dat dit etentje een fantastische ervaring gaat worden.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *