In het pittoreske Vorselaar vind je Restaurant De Wingerd, een culinaire hotspot die ooit begon als een eenvoudige brasserie. Chef Pieter Coomans en gastvrouw Jolien Laenen hebben dit familiebedrijf getransformeerd tot een fine dining restaurant. Ondertussen is het restaurant bekroond met een indrukwekkende 15/20 in de Gault&Millau gids. Met titels als Northseachef en Young Master, behoort Pieter tot de top van de nieuwe generatie Belgische chefs.
Pieter Coomans ontwikkelde doorheen de laatste jaren een heel mooie en eigen kookstijl. Hij combineert technieken en smaakpatronen uit de Japanse keuken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten, vaak rechtstreeks uit hun eigen tuin. Fermentatie speelt een belangrijke rol in zijn keuken, wat zorgt voor pure en eerlijke smaken. Het restaurant heeft geen à la carte, maar via een 4-, 5-, 6-, of 7-gangen “verras-me-nu” kan je je helemaal laten meenemen in de culinaire wereld van restaurant De Wingerd.
Het restaurant stond al enige tijd op onze wishlist. Op een zonnige zondagmiddag namen we de fiets voor een rit van 26 km richting Vorselaar. Eens aangekomen werden we hartelijk ontvangen op het terras. Bij een lokale tripel en een huiscocktail op basis van rum, gingerbier en schuim van yuzu genoten we van een mooie reeks amuses.
Zeeforel
Passievrucht – Myoga – Muizenkomkommer
Zonnevis
Kumato – Kimchi – Aardpeer
Tartaar van kalfsvlees
Rode biet – Dragon – Dashi
Iberico ‘Bellota’
Presco – Wortel – Knolselder
Wagyu A5+
Piquillo – Chimichurri – Olijf
Kazen – Kaasaffineurs Van Tricht
Melk
Perzik – Yuzu – Kombucha
Bij de koffie
We hebben genoten van een heerlijke lunch op het prachtig ruime terras van Restaurant De Wingerd. Deze keer gaat het zeker geen jaren duren voor een 2e bezoek. We zijn geprikkeld door de creatieve gerechten van chef Coomans. De hartelijke bediening van gastrouw Jolien maakt de beleving helemaal af.
Restaurant Wingerd – Vispluk 83 – 2290 Vorselaar
Website – 014 51 50 13