Restaurant belevingen

Restaurant Fleur de sel – Kasterlee – Revisit

Lees hier een nieuw artikel van 2016

Ons laatste bezoek aan Fleur de Sel dateert nog maar van half november 2014. Toch keerden we Zondag 1 Febr 2015 terug richting Kasterlee. In de loop van de namiddag verscheen er een post op Facebook dat er een tafel geannuleerd was. Snel zijn was de boodschap, maar enkele uren later schoven wij onze benen onder tafel bij Fleur de sel. 

In mijn vorige post schreef ik “Jong culinair talent in Kasterlee”. 
Deze status maakt Alex nog altijd waar. 

 

Zuurdesem / paling / aardpeer / zure room

 

Octopus / Thaise noedels 

Buikspek / bataat  / Râs al hânout

 
Tartaar van krab / bisque van langoustine / toast van focaccia

 

Kabeljauw / avocado / limoen
In dit gerecht speelt Alex met verschillende texturen die voor een aangenaam mondgevoel zorgen. De vinaigrette werd warm geserveerd zodat de carpaccio van kabeljauw een korte garing kreeg. Spijtig genoeg nam deze vinaigrette ook het grootste deel smaak van de kabeljauw weg.

 

Wilde zalm / wakame / soja / rammenas
Bij dit gerecht hadden we een overvloed aan smaken verwacht, maar het resultaat was een mooi samenhangende creatie met subtiele smaken en verschillende texturen.

 

Holsteiner / ui / knolserlder / quinoa
Heerlijk gerijpt Holsteiner rund geserveerd met een mooie garnituur op basis van quinoa, knolselder en ui.

 

Chocolade / passievrucht / hazelnoot
Dit simplistische dessert met 3 heerlijke componenten vormde een mooie afsluiter van ons diner.

 

Bij de koffie

Ook tijdens de restaurantweek scoort Alex met zijn creatieve kookkunsten. Deze keer met misschien net iets teveel Aziatische tinten. Starten deden we met verschillende amuses die ons lieten uitkijken naar meer, vervolgens 4 gangen culinair genieten en afsluiten met verschillende zoetigheden bij de koffie. Respect voor dit jong culinaire duo die de Kempen mee op de culinaire kaart van België zetten. Proficiat Alex, Nathalie en team Fleur de Sel.

Voor meer info lees ons vorig artikel van November 2014

Fleur de sel
Turnhoutsebaan 189 
2460 Kasterlee 
0032 14 75 34 68 
www.fleur-de-sel.be
Restaurant film
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *