Events, Restaurant belevingen

Bier & Bites @ The UpperRoom Bar

Print Friendly, PDF & Email

Belgische topbieren in combinatie met de wereldse gerechten van Nick Bril.

Al na een achttal maanden scoren Sergio Herman en Nick Bril erg goed in de culinaire gidsen. Zo behaalde The Jane 16/20 en The UpperRoom Bar 15/20 in de restaurantgids GaultMillau. Een tafel bemachtigen in The Jane is dan ook niet gemakkelijk. Maar in de Upperroom Bar heb je misschien al sneller een kans.
The UpperRoom bar van The Jane is toegankelijk en je kan er ook terecht voor lekkere wijnen, bijzondere cocktails en speciale bieren, eventueel gecombineerd met enkele “bites”. Hier serveert een apart keukenteam toegankelijkere gerechten tussen €8 en €18. Cocktails worden er geserveerd naar de hand van Paul Morel (ex Pure-C).
Uitzonderlijk verkrijgbaar bij The Jane / Upperroom Bar zijn de bieren Liefmans Kriek van 2005 en Liefmans Goudenband van 2004. Deze ambachtelijke bieren zijn bewaard gebleven bij Brouwerij Liefmans en worden exclusief geserveerd bij The Jane (Beperkte oplage). De Liefmans Kriek 2005 proefde ik eerder al bij een bezoekje aan The Jane en is zeker de moeite.

 

Liefmans Kriek 2005 (Brouwerij Liefmans, Oudenaarde)
Makreel, jonge groenten

Een heerlijk contrasterende pairing tussen de frisse, licht zure makreel en de oude Liefmans kriek van 2005. Deze kriek is niet mierzoet, maar elegant, fris en uitgesproken van smaak.
 
Winterkoninck (Brouwerij De Koninck, Antwerpen)
Huisgemaakte paté, pickles, toast
Ik ben geen liefhebber van De Koninck, maar deze huisbereide paté met gepekelde groenten kon mij wel bekoren.

 

Vedett IPA (Brouwerij Duvel – Moortgat, Breendonk)
Kokkel & pladijs , kikkererwt, curry, limoen
De Vedett IPA word hier geschonken in zilveren kroezen die speciaal voor The Jane werden ontworpen. Een bijpassende creatie rond kokkel en pladijs met Oosterse toetsen vormt een harmonieus samenspel met het bier.
 
Goudenband 2004 (Brouwerij Liefmans, Oudenaarde)
Bak Kut Teh 
Tijdens de Brussels Beer Challenge 2014 won Liefmans Goudenband voor de derde keer op rij goud en werd als klap op de vuurpijl uitgeroepen tot beste Belgische bier. Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen liefhebber ben van de klassieke Goudenband. Maar deze gerijpte versie van 2004 is echt super. Een vol en afgerond culinair bier dat heerlijk smaakt bij dit oriëntaals gerecht met buikspek.
 
Mixologist Paul Morel creëerde een cocktail op basis van passievrucht, Duvel Tripel Hop en Arabische kruiden, hierbij werd een heerlijk dessert op basis van koffie geserveerd.
Biercocktail (passievrucht, Duvel Tripel hop en Arabische kruiden)
Foto’s by “Rob Mitchell”
The Jane 
Paradeplein 1 / Site ’t Groen Kwartier
2018 Antwerpen
+32 3 808 44 65
Reserveer online: 


Adres voor de GPS navigatie: Hoek Boomgaardstraat / Marialei
25 minuten wandelen van het Centraal station Antwerpen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *