Restaurant belevingen

Atelier de Bossimé – Ludovic Vanackere

Print Friendly, PDF & Email
ATELIER, plek waar gecreëerd, gewerkt, ontmoet wordt. Een plek in beweging.

Het restaurant bevind zich in de boerderij waar Ludovic altijd met zijn ouders heeft gewoond. Met name in wat vroeger een winkel was met streekproducten. De jonge Ludovic heeft er samen met zijn vader alles geleerd over producenten en landbouwers. Ludovic behoort dan ook tot de chefs van Generation W.
Van enkele tafels in het prille begin is het restaurant elk jaar geëvolueerd. Momenteel is er plaats voor veertigtal couverts & een groot terras met uitzicht op de velden waar de broodoven zorgt voor een heerlijk parfum.
Vrijheid, puurheid, striktheid, de smaak van producten van bij ons, plezier in het bord, smaakvol en esthetisch, genereus en om van te snoepen, creatief, allemaal waarden die Ludovic hoog in het vaandel voert.
Buiten de wijnkelder die meteen opvalt als je het restaurant binnenkomt, is de open keuken een blikvanger. Het contact met de gasten is essentieel voor Ludovic, net zoals de band die hij heeft met producenten en ambachtslui met wie hij ‘hand in hand’ samenwerkt.
Starten deden we met een heerlijk glaasje Cuvée millésimée Ry d’Argent die speciaal en enkel en alleen in het leven werd geroepen voor de chef … en zijn gasten natuurlijk. Een heerlijk glaasje Belgische bubbels waar onmiddellijk enkele amuses bij gebracht werden.
Homemade Pancetta 
Cappuccino van pompoen – Spek 
 
Mousse van bloemkool – Gerookte paling 
 
Kroket van varkenspoot 
 
Tartaar van garnaal – krokante groenten
 

Om de lunch te beginnen werd er een originele gerecht met gegrilde sint jacobsvruchten geserveerd. Hierbij een crème van kappertjes, kaviaar en een espuma van beurre blanc. Hierbij kwam een heerlijk glaasje witte Bordeaux van het huis Lamothe-Vincent.

Als hoofdgerecht een heerlijk gebakken stukje hinde, hierbij kwam puree van pastinaak, paddenstoelen, gele biet en witloof. Een top combinatie met duidelijk respect voor het product.

Nadien een kaasplankje met 5 kaasjes van kaasmakerij “Du Samson”. Na onze lunch zijn we nog langs deze kaaswinkel gereden om enkele van deze heerlijke kaasjes te kopen.

De lunch afsluiten deden we met een super dessert op basis van chocolade ganache, gezouten karamel, crumble van cacao en ijs van rauwe melk. Gewoonweg subliem !!

Als laatste nog een tasje koffie en een assortiment aan huisgemaakte pralines.

Zoals Pieter van “Hot Cuisine de Pierre“ eerder al heeft gezegd: steek die taalgrens over en rij richting Namen. Een jong team zorgt ervoor dat je je onmiddellijk thuis voelt. Betaalbare gastronomie met aandacht voor lokale producten en pure smaken. Een top adres om de koesteren, want waar kan je nog lunchen aan dit niveau voor € 28.
Rue Bossimé 2
5101 Loyers
.0478/13.71.25
  • Ludovic werd verkozen tot « Jong talent 2013 » tijdens de Weekend Food Awards 2013
  • Hij kaapte ook de eerste prijs weg in de wedstrijd « Jeune Talent » van de Disciples d’Auguste Escoffier Benelux.
  • L’Atelier de Bossimé staat in de Gault et Millau met een score van 14/20.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *