Zoetigheden

Havermoutkoekjes met rozijnen en pompoenpitten

Uit het boek: Kathy Hester: Heerlijke havermout – Superfood van bij ons

Als je brownies een beetje beu bent, kun je deze havermoutkoekjes maken. Heerlijke haver brownies met pompoenpitten, rozijnen en lijnzaad. Ben je geen fan van rozijnen, vervang deze dan door bijvoorbeeld chocoladedruppels.

Droge ingrediënten:

  • 280 g volkorenbloem (ik heb speltbloem van Soubry gebruikt)
  • 100 g havermout
  • 200 g suiker
  • 165 g rozijnen
  • 140 g pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Natte ingrediënten:

  • 1 el lijnzaad
  • 3 el warm water
  • 180 ml melk
  • 65 ml kokosolie
  • 2 tl vanille extract

Doen:

  1. Meng het lijnzaad met het warm water
  2. Meng alle droge ingrediënten en een grote mengkom
  3. Roer er alle natte ingrediënten door, ook het lijnzaad
  4. Schap het mengsel in een bakvorm van 25 x 35 cm dat bekleed is met bakpapier
  5. Bak dit gedurende 30 á 35 minuten in en voorverwarmde oven van 180 graden
  6. Laat even afkoelen en snijd hem dan in porties

Kathy Hester: Heerlijke havermout – Superfood van bij ons
Uitgeverij: Manteau Genre – bladzijden: 168

havermout

Met heerlijke havermout kun je vanaf nu de hele dag door genieten van de superfood van eigen bodem. Als je denkt dat de ietwat saaie, klassieke havermoutpap de enige manier is om havermout te eten, dan heb je het grondig mis. Dat havermout meer is dan een ontbijtgraan, ondervind je in dit boek. Het bevat niet alleen koude en warme ontbijtrecepten, zoals originele smoothies, pannenkoeken en wafels, maar ook recepten voor vullende maaltijdsoepen, hartverwarmende stoofpotjes, wokgerechten, pizza en risotto. Wist je trouwens dat je met havermout ook vleesvervangers kunt maken? Zelfs als vegetariër hoef je je burger of chili dus niet te missen. De recepten zijn niet alleen allemaal veganistisch, maar vaak ook glutenvrij en sojavrij. En door zo weinig mogelijk toegevoegde vetstoffen te gebruiken zijn de gerechten ook nog lief voor je lijn. Met Heerlijke havermout kun je vanaf nu de hele dag door genieten van je superfood.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *