Zoetigheden

Havermoutkoekjes met rozijnen en pompoenpitten

Uit het boek: Kathy Hester: Heerlijke havermout – Superfood van bij ons

Als je brownies een beetje beu bent, kun je deze havermoutkoekjes maken. Heerlijke haver brownies met pompoenpitten, rozijnen en lijnzaad. Ben je geen fan van rozijnen, vervang deze dan door bijvoorbeeld chocoladedruppels.

Droge ingrediënten:

  • 280 g volkorenbloem (ik heb speltbloem van Soubry gebruikt)
  • 100 g havermout
  • 200 g suiker
  • 165 g rozijnen
  • 140 g pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Natte ingrediënten:

  • 1 el lijnzaad
  • 3 el warm water
  • 180 ml melk
  • 65 ml kokosolie
  • 2 tl vanille extract

Doen:

  1. Meng het lijnzaad met het warm water
  2. Meng alle droge ingrediënten en een grote mengkom
  3. Roer er alle natte ingrediënten door, ook het lijnzaad
  4. Schap het mengsel in een bakvorm van 25 x 35 cm dat bekleed is met bakpapier
  5. Bak dit gedurende 30 á 35 minuten in en voorverwarmde oven van 180 graden
  6. Laat even afkoelen en snijd hem dan in porties

Kathy Hester: Heerlijke havermout – Superfood van bij ons
Uitgeverij: Manteau Genre – bladzijden: 168

havermout

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *