Zoetigheden

Sabayon met ijs

Dit dessert is zo lekker door de combinatie van warm en koud.
Luchtig, zoet en verrassend met ijs.

 

 

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 eigeel
  • 1 eidopje suiker
  • 1 eidopje witte wijn
  • 1 eidopje pasoa
  • 1 bolletje vanille ijs

Werkwijze:

  • Schep het vanille ijs en leg de bolletjes zo in de diepvries zodat ze goed hard zijn
  • Meng het eigeel, witte wijn en pasoa
  • Als dit goed gemengd is voeg je de suiker toe
  • Klop dit alles op een laag vuur tot een schuimige massa
  • Dit mag niet koken en vereist stevig klop werk
  • Doe het bolletje ijs in een glas en schenk er de sabayone op

* Je kan ook de pasoa veranderen in cava of een andere drank naar keuze

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *