Le Clos des Récollets
Restaurant belevingen, Travel

Hotel Le Clos des Récollets – Durbuy – Ardennen

Print Friendly, PDF & Email

Le Clos des Récollets – Durbuy,

Le Clos des Récollets vinden we terug in een 17e-eeuws gerestaureerde hoeve, dit in de voetgangerszone van het pittoreske Durbuy. Als één van de kleinste stadjes van België straalt Durbuy de echte Ardense gezelligheid uit.

Le Clos des Récollets

Op toeristisch vlak is hier heel wat te beleven. Denk aan het grootse avonturenpark, de Ourthe voor het kajakken en de prachtige natuur rondom om te wandelen of fietsen. Maar ook op culinair vlak heeft deze stad heel wat te betekenen. Het is ook hiervoor dat wij afzakten naar provincie Luxemburg.

Le Clos des Récollets

Hotel-restaurant Le Clos des Récollets is één van die gastronomische trekpleisters. Dit charmant Ardens hotel wordt uitgebaat door Frédéric Bruneel en zijn partner. Gastvrijheid en gezelligheid zijn twee belangrijke kenmerken voor dit hotel/restaurant. De kamers van het hotel zijn voorzien van de nodige luxe en hebben een knusse en charmante inrichting. Spijtig genoeg misten we wel koffie en theefaciliteiten op de kamer.  Maar met het uitzicht vanaf ons terras op de befaamde falize of anticlinale rots waren we dit snel vergeten.

Le Clos des Récollets

Ook het restaurant gaat voor deze Ardense charme. Doordat het restaurant is opgedeeld in twee delen word hier een charmante en romantische sfeer gecreëerd. Stenen muren worden afgewisseld met veel hout. Witte tafelkleden en comfortabele stoelen zorgen voor de juiste sfeer. Geen stijve bedoeling, maar pure Ardense gastvrijheid.

Le Clos des Récollets

Culinair genieten in een charmant en warm kader.

Frédéric verdiende zijn sporen in de keuken van Sea Grill onder de kundige leiding van Yves Mattagne. In het restaurant biedt de chef eenvoudige maar smakelijke gerechten. Hij heeft een voorliefde voor schaaldieren en voor het wild dat in de streek rijkelijk aanwezig is maar schenkt ook alle aandacht aan de groenten en andere ingrediënten die het bord kleuren. In de zomer kan je genieten op het mooie terras met een prachtig zicht op het verkeersvrij pleintje dat voor een instant vakantiegevoel zorgt.

Le Clos des Récollets

We starten met drie fijne amuses: huisgerookte zalm, een soesje met kaas en een soepje van sint-jakobsvruchten en curry. De chef verrast onmiddellijk met het heerlijke soepje, hier toont hij dat hij perfect weet af te kruiden.

Le Clos des Récollets

Met het eerste gerecht toont de chef niet alleen dat hij perfect kan omgaan met de kruiding. Hij bewijst hier dat de kwaliteit van het product voorop staat. Zo was deze carpaccio van langoustines met citroen crème en scheutjes van waterkers de topper van de avond.

Le Clos des Récollets

Gebakken sint jakobsnootjes werd geserveerd met hazelnoot, vinaigrette van koolzaad, emulsie van Muscat en een krokantje van ei.

Le Clos des Récollets

Ook de creatie met gekonfijte kalfswang, crème van aardappelen, daslook, morilles, emulsie van dragon en sjalotjes was een absolute schot in de roos

Als hoofdgerecht serveerde de chef een stukje lamsfilet, met verschillende lente groentjes en een saus met tijm

Le Clos des Récollets

Selectie van kazen van het seizoen, verfijnd door “ La petite Ferme” in Erpent

Le Clos des Récollets

Frambozen, basilicum en chocolade Taïnori

Le Clos des Récollets

Koffie en zijn garnituur

Durbuy,

Na een korte avondwandeling doorheen Durbuy kropen we moe maar voldaan in ons bed. Een heerlijke nachtrust en een goed gevuld ontbijtbuffet zorgde ervoor dat we genoeg energie hadden voor een prachtige wandeling doorheen de Ardense bossen. Afsluiten deden we op één van de gezellige terrasjes van Durbuy.

Le Clos des Récollets

Praktisch

Hotel Restaurant Le Clos des Récollets ¦ Rue de la Prévôté 9 ¦ 6940 Durbuy
+32 86 212969 ¦ info@closdesrecollets.be ¦ Website | Facebook

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *