Martin's Rentmeesterij - Restaurant Akko - Bilzen
Restaurant belevingen, Travel

Martin’s Rentmeesterij – Restaurant Akko – Bilzen

Print Friendly, PDF & Email

Martin’s Rentmeesterij is deels gevestigd in de voormalige Rentmeesterwoning van het Kasteel ‘Alden Biesen’. Naast deze historische woning werd een strakke nieuwbouw opgetrokken. In het originele gedeelte bevinden zich de suites, de bar, verschillende salons en een evenementen- en banketzaal. De nieuwe vleugel bestaat uit 69 kamers, het klasse restaurant AKKO en een wellness oase met zwembad, sauna en hammam. Deze locatie rond de historische site van Landcommanderij Alden Biesen laat cultuur, gastronomie & ontspanning naadloos samengaan.

Landcommanderij Alden Biesen

De mogelijkheden in en rond het hotel zijn enorm. Op 20 km vind je “Thor Park” op het voormalige mijnterrein van Waterschei. Een prachtig stukje natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen dat je te voet of via het Limburgs fietsroutenetwerk kan verkennen. Ook Hasselt, Tongeren en Maastricht bevinden zich in de buurt van het hotel. Wij kozen voor die laatste optie. We reden net over de Nederlandse grens en bracht een bezoek aan Maastricht. Een gezellige stad waar evenveel terrasjes zijn als winkels.

Restaurant AKKO

Eens aangekomen in het hotel begeven we ons naar het wellness gedeelte. Eventjes puur genieten van een plons in het zwembad en platte rust in de sauna. Helemaal ontspannen zijn we klaar voor de echte reden van ons bezoek aan Martin’s Rentmeesterij. Namelijk een diner bij het klasse restaurant Akko. Het restaurant staat sinds kort onder leiding van chef Valérie-Anne Dupont.

Valérie-Anne Dupont

Chef-kok Valérie-Anne volgde een opleiding aan de Ilon-Saint-Jacques hotelschool te Namen. Vervolgens deed ze ervaring op in enkele Franse sterrenrestaurants. Terug in België werkte ze o.a. bij Chateau de Vignée en restaurant Tapasoif. Vandaag is een vernieuwde en uitgepuurde keuken haar handelsmerk. Vanuit de open keuken van Akko restaurant serveert ze een creatief 3, 4 of 5 gangenmenu. Seizoensproducten vormen hier de basis van deze smaakvolle gerechten.

Ons diner starten we met een heerlijk glas Limburgse bubbels. “Zwarte parel” van het wijnkasteel Genoels-Elderen dat zich trouwens maar op 6 km van het hotel bevind. Hierbij werden drie smaakvolle hapjes geserveerd. Het startschot van een prachtige avond werd alvast gegeven. Nadien volgde een mooi en uitgebalanceerd 5-gangen menu. Telkens voorzien van een smaakvol glas aangepaste wijn. Bij het hoofdgerecht koos ikzelf voor een heerlijk biertje, dat alsook in het gerecht werd verwerkt. Een top combinatie!

Hoorntje – Crème van knolselderij
Kroepoek – Venkel en sinaasappel
Nobashi-garnaal – Crème van spek

‘’Pulled’’ krab | Huisgemaakte ricotta | Truffel | Gekonfijte gele biet | Berkensap

Schelvis | Inktvis | Belgische kaviaar | Broccoli | Krokant van selder | Zuring

Kalfszwezeriken | Belgische linzen | Mosterd | Slascheuten

Gepekeld speenvarken op twee wijzen | Met Martin’s IPA gestoofde kool | Texturen van aardappel

Chocolade | Pinda’s | Gezouten karamel | Appel

Dit fantastisch etentje sluiten we af met een heerlijke cocktail in ‘The Knight’s Bar’. Met zijn gouden kroonluchters en leren stoelen baadt deze gezellige ‘ridderbar’, aan de poort van Landcommanderij Alden Biesen, in de sfeer van vervlogen tijden.

Batteries fully charged

Een heerlijke nachtrust en een ochtendduik lieten ons uitkijken naar het ontbijt. Een glaasje bubbels, yoghurt, fruit, verschillende soorten brood, koffiekoekjes, kazen, beleg. Om dan nog van de warme gerechten en verse pannenkoekjes te zwijgen. Het was een ontbijtbuffet om U tegen te zeggen.

Volledig opgeladen en voldaan zijn we klaar om terug uit te checken. Weeral beseffen we hoe zalig het kan zijn om er zo een nachtje tussenuit te zijn. Gewoonweg puur genieten van een gezellige stad, wellness, een heerlijk diner en een lekker glaasje wijn. Het zalige weer en vooral de Limburgse gastvrijheid maakten dit weekend natuurlijk helemaal af.

Praktisch:

Hotel Martin’s Rentmeesterij ¦ Akko Restaurant
Kasteelstraat 2 ¦ 3740 Bilzen ¦ +32 (0)89.44.21.21


Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *