Restaurant belevingen

Restaurant Helsen – Kasterlee – Jong Keukengeweld 2014

Print Friendly, PDF & Email

We bezochten dit restaurant en tijdje geleden tijdens de Jong Keukengeweld actie. De verwachtingen waren hoog, en zijn dan ook volledig ingevuld en overtroffen. 

Chef Frederic deed voorheen ervaring op bij ’t Zilte van Vikki Geunes toen nog in Mol gevestigd en Vin Perdu in Turnhout. Sinds 2011 roert Frederic in de potten van zijn eigen restaurant genaamd “Restaurant Helsen”. Samen met zijn vrouw Wendy kocht hij dit prachtig gebouw dat voorheen dienst deed als postkantoor. Het geheel werd volledig opgefrist en ingericht met zwart-wit tinten tot een hedendaags klassevol interieur.

Frederic serveert een moderne keuken en toont hierbij dat hij talent heeft voor bordcompositie. Hij kiest voor eerste klasproducten en verse kruiden die hij verwerkt in zuivere bereidingen met een explosie aan smaken en texturen. Deze gerechten worden geserveerd in een kader met professionele gastvrijheid en welgemeende Kempische vriendelijkheid .

 

Amuses:
Pani met crème en rasp van Parmezaanse kaas
 
Cake van wortel / Gelei duindoornbes / Zalmeitjes
Brioche / Beuling / Compote rode kool
 
Ei / Mousse van ei / Gerookte paling / Zwarte truffel
Scheermesjes / Komkommer / Zeealg
Twee prachtige amuses die uitblinken in smaak, eenvoud en originaliteit
Menu: 
Gepekeld rund en kingkrab /radijssoorten – granny Smith – jalapeno
Als uitbreiding bij het 3-gangen jong keukengeweld menu had Frederic een composite gemaakt tussen gepekeld rundvlees en king-krab. Een heerlijk fris en origineel gerecht afgewerkt met merengue van soja en sesam en een jus van radijs.
 
Turbotin / mosselen / pompoen / karnemelk
Deze jonge tarbot werd geserveerd met structuren van pompoen en een frisse jus van karnemelk. Hierbij werd een heerlijk Belgische witte wijn geschonken; Crutzberg – Chardonnay 2011
 
Wilde eend / knolselder / graantjes / trompet de la mort
Een heerlijk stukje eend met herfstgarnituur, Spelt en gerst werden apart geserveerd.

Peer / hazelnoot / praliné / koffie
Gerechten met peer zijn in tegenwoordig. Hier serveert Chef Frederic een dessert waar alle smaken en structuren aanwezig zijn, één woord, MEGA
 
Bij de Koffie
Mango / amandel / Gin Fizz
Citrus / witte chocolade 
Wij genoten van een diner waar we van het begin tot het einde werden verrast door de kookkunsten van Jong Keukengeweld chef Frederic Helsen. Heerlijke gerechten, fris en perfect op smaak, origineel en seizoensgebonden. Als aperitief koos ik op een Dinsdag avond voor een basic Tonic, deze werd niet puur maar met een extra schijfje limoen en enkele bosbessen geserveerd. Een extra toets die de tonic net een tikkeltje extra geeft. Deze trend zette zich door gedurende heel ons diner. Net dat tikkeltje extra. Michelin, wanneer wordt dit beloond met een eerste ster?
 
Pastorijstraat 27
2460 Kasterlee
TEl: +32 14 72 92 02
 
 
Bezoek: 21/10/2014

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *