Volkse lunch – 19/04/2014
Na Jason Blanckaert (Jef) en Kobe Desramaults (Vitrine – In de Wulf) was het tijd aan derde Flemish Foodie Olly Ceulenaere om zijn eigen restaurant op te starten. Olly kookte voordien in restaurant Volta waar hij enorm veel lovende reacties kreeg.
Samen met zijn vriendin Kelly Dehollander (voormalig maître van De Vitrine) namen ze restaurant De Avonden over. Dit restaurant werd op een frisse en jong manier ingericht. Muren en plafond in ruwe beton, stoelen uit een schoolrefter, houten tafels, industriële elementen en een open keuken.
Op een vrijdagmiddag maken we een tussenstop in Gent voor een Volkse Lunch. 2 Snacks – 1 Hoofgerecht en een Dessert voor € 25. Op tijd of last minute reserveren is de boodschap. Op een Vrijdag middag zat het restaurant helemaal vol. Toch houden Olly en Kelly telkens enkele tafels vrij voor de late beslissers. Last minute telefonisch reserveren kan op de dag zelf vanaf 10u30.
Om te beginnen koos ik voor de “Saison Dupont Bio”. Een heerlijke complex en bijzonder aromatisch bier met fijne hoparoma’s. Heerlijk met een stukje warm geserveerd brood, verse boter met zaden en pitten.
Olly kookt niet met dure producten, en bewijst hiermee dat goed niet altijd duur hoeft te zijn. De gerechten zijn eerlijk en puur, met aandacht voor het hoofdingrediënt. Gent heeft er een nieuw Bistronomisch restaurant bij.
Publiek
Ham 39
9000 Gent
+32 9 330 04 86
info@publiekgent.be
Openingsuren
Lunch: Di tem Vrij van 12-14u
Diner: Di tem Za van 19-21u
Zondag en Maandag Gesloten