Restaurant belevingen

Restaurant Publiek – Olly Ceulenaere – Gent

Print Friendly, PDF & Email

Volkse lunch – 19/04/2014

Na Jason Blanckaert (Jef) en Kobe Desramaults (Vitrine – In de Wulf) was het tijd aan derde Flemish Foodie Olly Ceulenaere om zijn eigen restaurant op te starten. Olly kookte voordien in restaurant Volta waar hij enorm veel lovende reacties kreeg.

Samen met zijn vriendin Kelly Dehollander (voormalig maître van De Vitrine) namen ze restaurant De Avonden over. Dit restaurant werd op een frisse en jong manier ingericht. Muren en plafond in ruwe beton, stoelen uit een schoolrefter, houten tafels, industriële elementen en een open keuken.

Op een vrijdagmiddag maken we een tussenstop in Gent voor een Volkse Lunch. 2 Snacks – 1 Hoofgerecht en een Dessert voor € 25. Op tijd of last minute reserveren is de boodschap. Op een Vrijdag middag zat het restaurant helemaal vol. Toch houden Olly en Kelly telkens enkele tafels vrij voor de late beslissers. Last minute telefonisch reserveren kan op de dag zelf vanaf 10u30.


Om te beginnen koos ik voor de “Saison Dupont Bio”. Een heerlijke complex en bijzonder aromatisch bier met fijne hoparoma’s. Heerlijk met een stukje warm geserveerd brood, verse boter met zaden en pitten.

 

Rode franceline aardappel – Hardgekookt ei – Peterselie 
Vleeskroket – Mosterd
Een veredelde vleeskroket van varkenswang met een smeuïge crème van mosterd. Hierbij werd een frisse aardappelsalade met wilde kruiden geserveerd om te delen.
Varkensspiering – Jonge Belgische bloemkool – Jus van postelein
Een heerlijk perfect gegaard stukje varkensspiering, fleurige lentegroenten en een lichte jus van postelein maakte dit gerecht helemaal af.
Doyenne Peer – Kamille – Madeira
Een fris dessertje met peer, yoghurt, kamille en madeira. Heerlijk in zijn eenvoud.

Olly kookt niet met dure producten, en bewijst hiermee dat goed niet altijd duur hoeft te zijn. De gerechten zijn eerlijk en puur, met aandacht voor het hoofdingrediënt. Gent heeft er een nieuw Bistronomisch restaurant bij.

Publiek 
Ham 39
9000 Gent
+32 9 330 04 86
info@publiekgent.be

Reserveer Online

Openingsuren
Lunch: Di tem Vrij van 12-14u
Diner: Di tem Za van 19-21u
Zondag en Maandag Gesloten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *