Restaurant belevingen

Brasserie Wouter – Stabroek

Print Friendly, PDF & Email
“Van Sterrenrestaurant naar Brasserie”
Chef / Eigenaar: Wouter van Tichelen:
Hotelschool Ter Duinen in Koksijde
Stages en gewerkt bij: Clos st Denis (2**) in Kortessem, Hof van Cleve (3***) in Kruishoutem, De Karmeliet in Brugge (3***). De Librije (3***) in Zwolle.

Geschiedenis:
Samen met zijn zus Veerle en schoonbroer Tim opende Wouter het restaurant ‘de Koopvaardij’ in Stabroek. 7 jaar lang hebben ze kei hard gewerkt met een mooi resultaat: Door Gault&Millau verkozen tot beste jonge topchefs van Vlaanderen. En ze behaalden een Michelinster. Ze wilden stoppen met De Koopvaardij op een hoogtepunt en zijn alle drie hun eigen weg opgegaan. Tim begon terug met een eigen restaurant in Nieuwpoort (Feu d’or) en Wouter heeft 10 maanden gewerkt in de bekende wijnbistro van Jurgen Lijcops: The Glorious in Antwerpen.
Na enige tijd begon het bij Wouter terug terug te kriebelen om zijn eigen restaurant te beginnen, Sinds 30 Oktober is ‘Brasserie Wouter’ geopend op de vroegere locatie van de Koopvaardij.
‘Brasserie Wouter’: een simpele naam maar wel eentje die het allemaal zegt!
Brasserie omdat het een zaak moet worden die ‘leeft’, waar er een leuke en gezellige vibe hangt. Los en zonder hoge drempel. Waar iedereen welkom is en zich goed kan voelen.
Wouter omdat wat je op je bord krijgt, recht uit Wouter’s hart en ziel komt.
“Mama’s keuken” door “Chefs handen”
Apero: Gin – crème de violette – Luxardo maraschino – vers citroensap
Krachtig, maar erg lekker
Voorgerecht: Omelet / Beukenzwam
Omelet champignon, door de handen van een chef.
Hoofdgerecht; Fazant / bloemkool, wortel, boterboontjes
Een heerlijk stukje fazant gebraden met hooi, bloemkool geroosterd boven houtvuur, boterboontjes met bonenkruid en een crème van wortel met look en koriander.
Nagerecht: Tompoes à la Wouter
Wouter komt met plezier de vers gemaakte tompoes aan tafel laten zien, en of dat gaat smaken.
In elk gerecht kwam het motto van de zaak helemaal naar boven “Mama’s keuken” door “Chefs handen”. Dit bereid met streek en seizoensproducten.  
De wijnen
Wit: Domaine Chardon – Touraine – Sauvignon Blanc – 2012
Rood: Domaine Jean-Baptiste Senat – La nine – Minervois – 2011
‘Streekproducten zijn de basis van onze kaart,’ zegt Van Tichelen. ‘Elke dag een goede suggestie is de regel, naast een kaart met betaalbare gerechten. Op zondag is het ‘gebraadmenudag’, de enige dag waarop we een menuutje serveren. Ik denk dan aan vroeger, toen de bomma op zondagmiddag met de ganse familie de voeten onder tafel schoof en genoot van een rosbief of een gebraadje.’ Alle andere momenten kan je van de kaart genieten, waarop echte Vlaamse producten centraal staan. Het eigen biertje ‘Wouterke’ maakt het plaatje compleet.
Spijtig genoeg hebben we “Het Wouterke”, huisbier van hoge gisting nog niet geproefd, weeral een reden om terug te gaan.
Brasserie Wouter 
Hoogeind 96
2940 Stabroek
Dinsdag & Woensdag gesloten
Reserveer online: Tablebooker
.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *