Restaurant belevingen

Signatuur Antwerp – Culinaire gezelligheid op’t Zuid

Print Friendly, PDF & Email

Signatuur Antwerp

Oktober 2016 was onze eerste kennismaking met Resto Signatuur. Toen nog in de voormalige rijkswachtkazerne van Hoogstraten. Exact 4 jaar later, oktober 2020 reserveerden we onze tafel voor een lunch in Antwerpen. Een moment waar wij alvast heel erg naar uitkeken. Spijtig genoeg moesten ze enkele weken later hun deuren opnieuw sluiten voor de tweede lockdown. Het restaurant was nog maar 6 weken open op deze nieuwe locatie. Bart & Sally schakelden snel en pakten elke week uit met een knappe take-away. Deze week mogen de deuren van alle restaurants terug open. Een moment waar wij, zoals vele anderen opnieuw heel erg naar uitkijken. 

Signatuur Antwerp - Culinaire gezelligheid op't Zuid

Volkstraat 23

Oktober 2020 zakten we dus af naar ’t Zuid in Antwerpen. Bart & Sally zijn enige tijd op zoek geweest naar het ideale pand. Dat vonden ze uiteindelijk in de bruisende Volksstraat. Voor de stijlvolle inrichting deden ze beroep op interieurarchitect Bjorn Verlinde. De nieuwe locatie, het knappe interieur en de vibe van Antwerpen geven dit culinaire duo enorm veel energie.

Signatuur Antwerp - Culinaire gezelligheid op't Zuid

“De rem is eraf” zegt Chef Gils zelf. In de keuken krijgt hij dan ook versterking van sous-chef Wannes Brughmans. Ook Sally maakt haar rol als gastvrouw en sommelier helemaal waar. Ze verdiepte zich in de wijnen en stelde een mooie aperitief en bierkaart samen. 

Aperitief

Starten deden we met de Signatuur Sour. Een heerlijk verfrissend aperitief dat samen met mixologist Paul Morel werd gecreëerd. Als basis werd de favoriete cocktail van Bart & Sally gebruikt, de Whisky Sour. Met toetsen van Yuzu en Elixir d’Anvers werd deze cocktail helemaal eigen gemaakt. De Signatuur Sour bestaat ook in een alcoholvrij versie. 

Signatuur Sour

Pure smaken op ’t ritme van de seizoenen

Ravioli van butternut, hummus van geroosterde pompoen en gepoft camelinazaad

Ravioli van butternut, hummus van geroosterde pompoen en gepoft camelinazaad

Wortelcake – Crème van geitenkaas – Cecina

Wortelcake - Crème van geitenkaas - Cecina

Gekarameliseerde artisjok met crunch van kippenvel, crème van yoghurt en citrus

Gekarameliseerde artisjok met crunch van kippenvel, crème van yoghurt en citrus

Dashi van Zeeuwse mosselen, gekonfijte selder en gemarineerde mosselen

Dashi van Zeeuwse mosselen, gekonfijte selder en gemarineerde mosselen

Huisgemaakt zuurdesembrood – Bordier-boter met olijfolie en poeder van kappertjes

Huisgemaakt zuurdesembrood - Bordier-boter met olijfolie en poeder van kappertjes

Lazy lunch on Sunday: Menu ‘signatuur’ – Carte blanche

Tijdens onze lunch kozen we voor de carte blanche “Signatuur” menu, in een onuitgegeven aantal gangen nam de chef ons mee op een gastronomische “reis” in eigen streek. Op de menukaart is er verder nog een een drie gangen lunch en een vier gangen menu “Paraaf” te vinden. De vier gangen menu kreeg ook een vegetarische variant die luistert naar de naam “Natuur”.

Gnocchi van oude Mimolette-kaas, kokkels en een jus van citroentijm

Kort gebrande Gillardeau-oester – Tartaar van waterkers – Oesterjus

Kort gebrande Gillardeau-oester - Tartaar van waterkers - Oesterjus

Zeeduivel ‘au torchon’ – Jus van oesterblad – Vinaigrette met Royal Belgian caviar

Gelakte langoustine “Konro-barbecue” – Jus van langoustine – Gemarineerde koolrabi – Poeder van lavas

Rilette van eendenbout – Espuma van aardappel

In afwachting van het hoofdgerecht serveerde de chef een warme rilette van de eendenbouten. Hierop kwam een fluweelzachte en luchtige espuma van aardappel.

Wilde eend – Braambes – Rode biet

De mooiste producten volgens het seizoen worden omgetoverd tot smakelijke, lichte creaties.

Crème brûlée van ‘Époisses’

We zijn altijd fan geweest van de kaasbereiding die chef Gils serveerd. Ook dit is er weer zo eentje dat in ons geheugen staat gegrift. De combinatie van hartig en zoet, smeuïge en krokant. Absoluut fenomenaal!

Dame Blanche – Vanilleroom

Citroentaartje – Griekse yoghurt – Piment d’Espelette

Bij de koffie

Als NorthSeaChef en ex-jong keukengeweld scoort chef Bart Gils met uitgekiemde en smaakvolle gerechten. Enkele kwaliteitsvolle ingrediënten vormen telkens de basis voor deze creaties. Je voelt en proeft dat deze chef kookt met plezier, karakter en vakmanschap. Daarnaast staat natuurlijk gastvrouw en sommelier Sally die met dezelfde waarden de gasten in de watten legt. Tot snel Signatuur!

Praktisch – Signatuur Antwerp:

Signatuur ¦ Volkstraat 23 ¦ 2000 Antwerpen 
+32 3 321 36 30 | Website ¦ Facebook ¦ Instagram

Signatuur Antwerp - Culinaire gezelligheid op't Zuid

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *