Bladerdeeggebakje met spinazie, champignons en brie
Allerlei, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Bladerdeeggebakje met spinazie, champignons en brie

Print Friendly, PDF & Email

Bladerdeeggebakje

Een bladerdeeggebakje als lunch of als voorgerecht is altijd lekker. In dit recept maken we een heerlijk smaakvol bladerdeeggebakje met spinazie, champignons en brie. Daarbij serveren we een slaatje van rauwe spinazie, flinterdunne rauwe champignons, pijnboompitten en olijfolie.

Nodig voor 4 stuks

  • bladerdeeg (vierkantjes van 10 x 10cm)
  • 200 g spinazie
  • 250 g champignons
  • 75 g brie
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • pijnboompitten
  • lijnzaad
  • 1 eigeel

Doen

  • Bewaar 1/4 van de spinazie en 4 champignons apart voor de afwerking
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, zet even apart
  • Smelt een klontje boter in de pan, bak hierin de spinazie gaar
  • Haal de spinazie uit de pan, smelt opnieuw een klontje boter
  • Kuis de champignons, snij deze in halve plakjes
  • Bak de champignons bruin, kruid met peper en zout
  • Snij de bladerdeeg in op ongeveer 1/2 cm van de rand
  • Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg
  • Verdeel de gebakken spinazie in het midden van de bladerdeeg
  • Leg daarop de gebakken champignons
  • Leg op elke bladerdeeggebakje enkele stukjes brie
  • Klop het eigeel los met enkele druppels water
  • Smeer hier de randen van de bladerdeeg mee in
  • Strooi een beetje lijnzaad over de zanden
  • Bak de bladerdeeggebakjes 20 á 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer met een slaatje van rauwe spinazie, flinterdunne rauwe champignons, geroosterde pijnboompitten en olijfolie

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Maureen zegt:

    Hallo Kris, leuk om terug een nieuwsbrief te ontvangen, het ligt misschien aan mij, maar ik dacht afgaande op het uiterlijk dat het er uit ziet als camembert, zelf heb ik nog nooit brie warm gegeten, of ben ik nu helemaal verkeerd.
    Vriendelijke groetjes en bedankt voor het mooie recept ( wil het graag zondag uitproberen, kleiner als hapje voor vaderdag )

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Maureen, Bedankt voor uw berichtje. In het recept hebben we brie gebruikt. Maar deze kan zeker vervangen worden door Camembert.
      Groetjes
      Kris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *