Zalmburger, asperge en doperwt
In dit recept maken we smaakvolle zalmburgers met scampi. Heerlijk op smaak gebracht met koriander en sesamolie. Daarbij maken we een salade van bulgur met asperges en doperwten. Een beetje de lente op je bord. Als extra smaakmaker hebben we daarbij een dressing gemaakt van Griekse yoghurt en chipotle. Chipotle is een gedroogde en gerookte rode Jalapeño peper. Ze staan bekend om hun pittige, zoete en rokerige geur én smaak. Deze gezonde dressing maakt het geheel compleet.
Nodig voor 2 personen
Zalmburger
- 250 g zalm
- 100 g scampi
- 1 eigeel
- 1 el paneermeel
- 1 bosje koriander
- peper en zout
- 1 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
Bulgursalade
- 200 g bulgur
- 1/2 kg asperges
- 150 g doperwten
- olijfolie
Afwerking
- 1 bussel waterkers
- 170 g Griekse yoghurt
- chipotle
- olijfolie
Doen
- Pel en kuis de scampi, snij de zalm in grove stukken
- Doe de scampi en zalm in een keukenmachine
- Voeg sesamolie, sesamzaad, 1/2 bosje verse koriander, eigeel en paneermeel toe
- Kruid het geheel met peper en zout. Maal dit alles tot gehakt. Er mag nog een beetje textuur in zitten
- Bewaar de zalm mengeling tot gebruik in de koelkast
- Schil de asperges, kook deze beetgaar in gezouten water
- Kook de doperwten beetgaar
- Kook ondertussen ook de bulgur gaar
- Snij de asperges in stukjes van 1 cm. Voeg deze tezamen met de doperwten toe een de gekookte bulgur
- Breng de salade van bulgur, asperge en doperwt op smaak met verse koriander, peper, zout en olijfolie
- Meng de Griekse yoghurt met 3 el olijfolie. Breng deze op smaak met chipotle, peper en zout
- Maak hamburgertjes van het zalm/scampi mengsel. Bak deze gaar
- Serveer de zalmburger met bulgursalade, chipotle yoghurt en waterkers
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.