Dranken & Cocktails, Recepten

Drie cocktails met MOM Gin – God Save The Gin

Perfect serve, Queen serve, Ladies cocktail

MOM gin is een mooie, zachte en aromatisch premium gin gedestilleerd met verschillende plantaardige ingrediënten. Nadien werd deze gin geïnfuseerd met rode bessen om een zacht en fruitig karakter te creëren.  Door dit proces te gebruiken kunnen ze niet meer spreken van een ‘London dry gin’ maar moeten ze distilled gin op hun flessen plaatsen. Deze Spaanse gin die wordt geproduceerd in Groot Brittannië heeft een alcohol percentage van 39,5% , wat eigenlijk juist iets lager is dan het meest voorkomende 40% , de reden hiervan zou zijn dat op 39,5% het evenwicht tussen het zoete en het droge ideaal zou zijn. MOM gin is eigenlijk een beetje een eerbetoon aan de koningin van Groot Brittannië, deze wordt ook wel de Queen mum genoemd. Vanaf nu is deze gin verkrijgbaar via Delhaize

MOM’s Perfect Serve,

Door het fruitige karakter van deze gin, is deze vooral gericht naar het vrouwelijk publiek. Daarom maken we hier een Male en een Female Perfect serve:

Female:
5 cl MOM GIN – 10 cl Fever Tree Mediterranean – schijfje sinaasappel – 2 bosbessen – blaadje basilicum
Male:
5 cl MOM Gin – 10 cl Fever Tree Mediterranean – 2 Kardemom peulen – schijfje limoen

Queen Mother cocktail, Gin & Dubonnet

Dit is de favoriete cocktail van The Queen Mother. Naar verluidt zou hare Britse Majesteit bij elke lunch een glas van haar favoriete cocktail drinken. She once noted before a trip, “I think that I will take two small bottles of Dubonnet and gin with me this morning, in case it is needed”. 

Make your own:

  • 1 deel gin
  • 2 delen Dubonnet
  • Optioneel schijfje sinaasappel of limoen

Ladies cocktail, Blueberry gin mojito

Ladies cocktail, maar ik moet zeggen dat ikzelf hier ook wel fan van ben.

  • 5 blaadjes verse munt (+ enkel voor de afwerking)
  • 1 kl rietsuiker
  • 5 cl MOM gin
  • 6 bosbessen (+ enkel voor de afwerking)
  • bruiswater
  • gecrusht ijs
  • 1/2 limoen

Doen:

  • Snijd de halve limoenen in 5 stukken (hou er 1 apart voor de afwerking)
  • Doe de limoenpartjes samen met de muntblaadjes, rietsuiker en bosbessen in een cocktailglas
  • Bewerk het geheel met een stamper/muddler
  • Voeg gecrusht ijs en de gin toe
  • Vul aan met een beetje bruiswater
  • Werk af met een takje munt, partje limoen en bosbessen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *