Cake met rabarber topping
Dit recept kon ik moeilijk een naam geven. Deze eenvoudige taartjes kan je in een muffin vorm maken, maar ook in één grote ovenschotel, om ze nadien in vierkantjes te snijden. Dus muffin, bars, cake, .. alles hangt af van de vorm waarin je dit rabarbergebak maakt. Weet 1 ding zeker, ze zijn ontzettend makkelijk te maken en super lekker. Smaakvolle luchtige cake met een soort crème met rabarber bovenop. Deze topping heeft een heerlijke verhouding tussen zoet en zuur.
Nodig voor 12 muffin vormpjes of een middelgrote ovenschotel
Cake:
- 130 g bloem, zelfrijzende
- 90 g suiker
- 120 g boter, op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
Rabarbertopping:
- 2 eieren
- 200 g suiker
- 30 g bloem
- snuifje zout
- 400 g rabarber, ongeschild in blokjes gesneden
Doen
- Meng alle ingrediënten van het cake beslag
- Verdeel dit beslag in de muffin vormpjes of in een beboterde ovenschotel
- Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de topping
- Haal de cakejes uit de oven en verdeel er de topping over
- Bak gedurende 40 minuten (muffin) of 50 min (ovenschotel) in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Laat afkoelen en geniet
dit ga ik proberen
Deze rabarber cake heb ik deze week gebakken,en ze was lekker
Klopt het wel dat er geen ei on het beslag moet?
Het cake beslag is idd zonder eieren. Bij de rabarber zitten er wel eitjes in het beslag.
Een lekkere muffin
Super lekkere muffin, probeer vandaag eens in taartvorm
Super leuk om te horen. Laat zeker even weten of deze in taartvorm ook goed is gelukt.
Worden deze cakes gemaakt met gewone of zelfrijzende bloem ? Ik zal het zeker eens uitproberen
zelfrijzende
Ook in de rabarber topping zelfrijzende bloem?
Dat mag gewone bloem zijn. Maar zelfrijzende kan ook geen kwaad hoor