Zoetigheden

Makkelijk rabarber taartje

Cake met rabarber topping

Dit recept kon ik moeilijk een naam geven.  Deze eenvoudige taartjes kan je in een muffin vorm maken, maar ook in één grote ovenschotel, om ze nadien in vierkantjes te snijden. Dus muffin, bars, cake, .. alles hangt af van de vorm waarin je dit rabarbergebak maakt. Weet 1 ding zeker, ze zijn ontzettend makkelijk te maken en super lekker. Smaakvolle luchtige cake met een soort crème met rabarber bovenop. Deze topping heeft een heerlijke verhouding tussen zoet en zuur.

Rabarber taartje 1

Nodig voor 12 muffin vormpjes of een middelgrote ovenschotel

Cake:

  • 130 g bloem
  • 90 g suiker
  • 120 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker

Rabarbertopping:

  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 30 g bloem
  • snuifje zout
  • 400 g rabarber, ongeschild in blokjes gesneden

Doen

  • Meng alle ingrediënten van het cake beslag
  • Verdeel dit beslag in de muffin vormpjes of in een beboterde ovenschotel
  • Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de topping
  • Haal de cakejes uit de oven en verdeel er de topping over
  • Bak gedurende 40 minuten (muffin) of 50 min (ovenschotel) in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Laat afkoelen en geniet

Rabarber taartje 3

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

  1. lieve roels zegt:

    dit ga ik proberen

  2. tilly zegt:

    Deze rabarber cake heb ik deze week gebakken,en ze was lekker

  3. Klopt het wel dat er geen ei on het beslag moet?

    1. kriskookt zegt:

      Het cake beslag is idd zonder eieren. Bij de rabarber zitten er wel eitjes in het beslag.

  4. Andree zegt:

    Een lekkere muffin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *