Restaurant belevingen

Bia Mara – Antwerpen – Fish and chips

Print Friendly, PDF & Email

Bia Mara – The best fish and chips in town

Tijdens de opening van Bia Mara in Antwerpen konden we al proeven van verschillende Fish & Chips creaties van de creatieve Ieren Simon Whiteside en Barry Wallace. In hun tweede Belgische vestiging vlakbij het Antwerpse stadhuis, serveren ze hun moderne en ecologisch verantwoorde variant van de traditionele fish & chips. De hoogste kwaliteit in een vriendelijke sfeer opgediend aan familiale prijzen.

Bia Mara 2

Duurzaam gevangen, verse vis in een snelle hap,

Bia Mara zet hedendaagse, luchtige en krokante fish & chips op de menukaart met smaakvolle en onbekende seizoensvis zoals heek, makreel, zeebrasem of rode poon, een spannend assortiment sauzen, eigen samengesteld zout en vers gesneden frietjes. Het werd hoog tijd voor een nieuw bezoekje dus. Een tijdje geleden moesten wij in Antwerpen zijn voor een voorstelling van Campari. Net op een boogscheut van de Bia Mara vestiging in Antwerpen.

‘Eat more fish’

Beginnen deden we natuurlijk met een heerlijk Zinne Bir van Brasserie De La Senne. Hierbij kiezen we eenmaal de Fish & Chips met het tempura beslag en één maal voor de classic met panko. Ik herinnerde mij nog de overheerlijke inktvis van op de openingsavond. Maar doordat we nog plannen hadden die avond lieten we deze achterwegen. Voor mij horen bij Fish & Chips erwtjes. Klassiek zoals in de pubs in Londen. We bestelden dus ook zo een  schaaltjes Minty Mushy Peas. Heerlijk ! Het enige wat wij nog missen is een assortiment Fish & Chips om te bestellen, want kiezen tussen al die lekkere tempura’s en panko korsten is niet gemakkelijk.

Lemon & Basil Tempura with Seaweed Salted Chips and Garlic Truffle Sauce

Bia Mara 1

Classic Panko with Seaweed Salted Chips and Homemade Tartar Sauce 

Bia Mara

Bia Mara
Maalderijstraat 1
2000  Antwerpen
www.biamara.com

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *