Restaurant belevingen

Le Passage – Ukkel / Brussel

Print Friendly, PDF & Email

Culinair genieten aan de rand van Brussel: Le Passage

Aan de rand van Brussel, ver weg van het lawaai en de drukte van de stad biedt Le Passage een warm onthaal in een fris en hedendaags decor. Hier zorgt het topduo Pierre Duqué en Meesterkok Rocky Renaud ervoor dat gasten heerlijke en unieke momenten beleven. In 2000 werd dit restaurant bekroond met 1 Michelinster. Ook in Gault&Millau scoort Le Passage met 16/20.

2

Het credo van deze zaak: het allerbeste halen uit marktverse seizoensproducten.

Vlak bij het Sint-Jobplein is de privéparking van Le Passage een extra troef. Eens de deur geopend start het culinair avontuur met een hartelijk en tegelijk professioneel onthaal. In de keuken treffen we Rocky Renaud, een zeer geapprecieerde en talentrijke chef die ervaring opdeed tijdens de hoogdagen van La Villa Lorraine. Door deze ultra klassieke opleiding kent deze ambitieuze chef de essentie en de basis als geen ander. Klassieke gerechten naar zijn hand zetten is het liefste wat deze chef doet. De chef geeft ons nog mee dat in zijn keuken alles huisgemaakt is, ook verschillende kruiden worden vers gekweekt in de tuin.

5

Beknopte maar kwaliteitsvolle kaart

Le Passage stelt een vrij beknopte maar kwaliteitsvolle kaart voor met telkens keuze uit 5 tot 6 gerechten die elke maand veranderen. Het stokpaardje van dit restaurant is uiteraard de gastronomische en toegankelijke lunch voor € 35. Elke dag, middag en avond, is er ook het klassiek « specialiteiten » menu van € 55 (3-gangen) of het « avondmenu » van de maand tegen € 75 (4-gangen). Op de wijnkaart staat wijnland Frankrijk in de kijker met een keuze uit ongeveer 150 wijnen. Voor zomerse dagen beschikt Le Passage eveneens over een tuinterras waar het heerlijk zitten is, zowel voor lunch als diner, voor een tête-à-tête maar ook voor een etentje in groep.

4

Aan tafel kiezen we voor een glaasje huis champagne “Autreau” premier cru. Hierbij kwamen verschillende hapjes op tafel. We bestuderen de menukaart en merkten al snel dat deze kaart vol staat met onze favorieten. Van asperges met een gepocheerd eitjes tot gebakken zwezeriken en de klassieke desserts. Er heerst een ontspannen en warme sfeer die ons onmiddellijk een goed gevoel geeft. Het genieten kon beginnen.

Als eerste hapje verschenen er twee tapenades met vers gebakken brood

6

Mousse van verse kaas met tuinkruiden

7

Brandade van kabeljauw – Mousse van rucola – Cakeje van ansjovis

8

Op de menukaart staan de specialiteiten van het huis aangeduid met een ster, één daarvan was deze terrine van foie gras met vijgen, chutney van peer, saffraan en abrikoos. Een gerechtje dat wij bestelden op te delen. Hierbij kwam een heerlijk glaasje Gaillac.

9

Als voorgerecht werd er gekozen voor de carpaccio van gamba met yuzu. Lekker, fris en smaakvol, maar de poffertjes die bij op bord lagen, waren een beetje overbodig.

13

Ik koos voor een op lage temperatuur gegaard ei met velouté van asperges  en truffel. Hierbij kwam een bruschetta met asperges, foie gras, komkommer en truffel. Een gerechtje dat ik bijna elke dag zou lusten.

12

11

Aan de ene kant van de tafel verscheen er als hoofdgerecht gegrilde inktvis met artisjok, gepofte tomaatjes en een crème van aardappel. Misschien dat de inktvis iets te hard gegrild was, waardoor de fijne smaak een beetje verloren ging.

16

14

Ik koos voor mijn all time favourite. Perfect gebakken zwezerikken voorzien van een goddelijke saus met morieltjes en huisgemaakten aardappelkroketjes. Wederom een gerecht waarvoor ik terug naar Brussel zou rijden. Gewoonweg subliem

17

15

Mijn vriendin houdt niet zo van zoete desserts en koos ervoor een bordje kaas in de plaats te nemen. Een heerlijk assortiment kazen van “Julien Hazard Affineur” kwam aan tafel. Hierbij een even heerlijk glaasje rode wijn.

20

18

Ik kon niet weerstaan aan een klassieke Dame Blanche. Na alles wat we die avond al hadden geproefd, had ik hier meer van verwacht. Ik miste de diepe vanillesmaak en de room was te stevig opgeklopt.

19

Le Passage: een restaurant waar elke dag de traditionele Franse keuken in de schijnwerpers staat, gekoppeld aan creatieve en hedendaagse accenten. Harmonie en perfectie gaan er hand in hand.

21

Jean en Pierre Carsoellaan 17
1180 Ukkel
Tel. 02/374.66.94.
www.lepassage.be

Zaterdagmiddag, zondag en feestdagen gesloten.

3

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *