Aardbeien gin fizz – The Goal:
Met het EK Voetbal in aantocht, lanceer ik een originele Belgische cocktail met deze 100% Belgische ‘Belgian Devil’ gin. Deze gin werd samengesteld met de hulp van sommelier conseil Tim Veys in samenwerking met QUE Group. Bovendien steunt Belgian Devil Gin het project ‘Buddy’s road to Brazil’.
Belgian Devil Gin – 100% Belgisch
Belgian Devil Gin is een 100% Belgisch product, gedistilleerd en gebotteld in ons land. De gin wordt gekenmerkt door de frisse citrustoetsen en smaken van framboos, engelwortel, koriander en kardemom. Drink deze gin met een neutrale tonic of verwerkt in deze EK cocktail. Met zijn frisse toetsen is dit een ideale zomerdrank.
Nodig voor 2 cocktails:
- 4 aardbeien
- 100 ml gin
- 50 ml citroensap
- 20 ml suikerwater
- 1 eiwit
- voldoende gecrushed ijs
Doen:
- Plet de aardbeien onderaan in een cocktailshaker
- Voeg gin, citroensap, suikerwater, 1 eiwit en enkele ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Verdeel de cocktail over 2 glazen met gecrushed ijs
- Werk het glas af met aardbei, citroen en een zwart rietje
- Geniet van de match
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.