Diner – 03/05/2014
Tijdens onze weekendje in Middelkerke gaan we altijd opzoek naar leuke restaurantjes. Deze keer viel ons oog op het net geopende (Feb 2014) restaurant La Muse. In 2010 brachten we ook al een bezoekje aan dit restaurant. Toen deden Silke Van Quathem en Kristof de Kroon mee aan Mijn Restaurant in dit pand.
Een jong culinair trio staat vanaf nu achter de naam La Muse. Eigenaars Nikolaï Bruynsteen (31) en zijn vriendin Kimberly Sabbe (25) hebben beide een culinaire achtergrond. Nikolaï volgde een opleiding patisserie-chocolatier aan ‘Ter Groene Poorte’. Daarnaast werkte hij ruim 7 jaar in Hof ter Mude, een restaurant-feestzaal te Knokke. Kimberly studeerde hotelmanagement en deed na haar studies ervaring op bij Wout Bru in ‘La Brasserie d’Eygalières, in Sel Gris en Cuines 33.
In de keuken vinden we Chef Sonny Sabbe (23), Sonny deed z’n studies aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna deed hij ervaring op in verschillende gerenommeerde restaurants zoals De Librije, ’t Hof van Cleve, Chez Bru, Hostellerie Le Fox & Sel Gris .
Normaal gezien nemen Nikolaï en Kimberly de zaal voor hun rekening. Maar omdat ze nog opzoek zijn naar een sous-chef helpt Nikolaï een handje in de keuken.
We genieten van onze aperitief in het gezellige salon vooraan in het restaurant. Hierbij werden de eerste hapjes geserveerd. Vanaf het begin is duidelijk dat er in de keuken een creatieve chef staat.
Voor onze koffie met deze keer een heerlijke pousse cafe (Calvados du breuil 12y) begeven we ons terug naar het salon met prachtige openhaard.
Tijdens ons etentje kozen we voor één van de opvallendste flessen wijn op de wijnkaart: Musar Jeune Red 2011 – Libanon – Bekaa-Valley (Cinsault, Syrah & Cabernet Sauvignon). Wijnen uit Libanon kom je nu eenmaal niet veel tegen op een wijnkaart. We hebben geen seconde spijt gehad van onze keuze. Een enorm lekkere wijn die we met veel plezier opnieuw zouden bestellen.
Vanaf de hapjes, het brood tot de koekjes bij de koffie zijn huis bereid. Respect voor een chef die met veel liefde voor het vak in de keuken staat. Sonny kookt met kwaliteitsvolle producten, maar ik denk persoonlijk dat deze producten nog beter tot hun recht kunnen komen in iets eenvoudigere creaties. Less is more. Hopelijk vinden ze snel een sous-chef, want op dit moment is het een mission impossible voor de chef. Alles huisbereid, à la Carte en menu. Dit is gewoonweg te veel werk voor 1 persoon in de keuken waardoor er schoonheidsfoutjes gemaakt worden. Mist deze foutjes hebben wij toch genoten van een heerlijk culinaire avond met een soepele en vriendelijke bediening.
Le Muse
Oostendestraat 13
8620 Nieuwpoort
info@la-muse.be
0472 / 53.11.72