Restaurant belevingen

La Muse – Nieuwpoort

Print Friendly, PDF & Email

Diner – 03/05/2014

Tijdens onze weekendje in Middelkerke gaan we altijd opzoek naar leuke restaurantjes. Deze keer viel ons oog op het net geopende (Feb 2014) restaurant La Muse. In 2010 brachten we ook al een bezoekje aan dit restaurant. Toen deden Silke Van Quathem en Kristof de Kroon mee aan Mijn Restaurant in dit pand.

Een jong culinair trio staat vanaf nu achter de naam La Muse. Eigenaars Nikolaï Bruynsteen (31) en zijn vriendin Kimberly Sabbe (25) hebben beide een culinaire achtergrond. Nikolaï volgde een opleiding patisserie-chocolatier aan ‘Ter Groene Poorte’. Daarnaast werkte hij ruim 7 jaar in Hof ter Mude, een restaurant-feestzaal te Knokke. Kimberly studeerde hotelmanagement en deed na haar studies ervaring op bij Wout Bru in ‘La Brasserie d’Eygalières, in Sel Gris en Cuines 33.

In de keuken vinden we Chef Sonny Sabbe (23), Sonny deed z’n studies aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna deed hij ervaring op in verschillende gerenommeerde restaurants zoals De Librije, ’t Hof van Cleve, Chez Bru, Hostellerie Le Fox & Sel Gris .

Normaal gezien nemen Nikolaï en Kimberly de zaal voor hun rekening. Maar omdat ze nog opzoek zijn naar een sous-chef helpt Nikolaï een handje in de keuken.

We genieten van onze aperitief in het gezellige salon vooraan in het restaurant. Hierbij werden de eerste hapjes geserveerd. Vanaf het begin is duidelijk dat er in de keuken een creatieve chef staat.

Couscous met ingelegde anijszwam en crumble van nootjes 
Marshmallow van rode biet – Crème van gepofte look – Marokkaanse kruiden 

Een knappe start waardoor we enorm uitkijken naar het vervolg van ons diner
Tartaar van West Vlaams rood rund – granité van bloedappelsien – augurk – rode biet – advocado
Een mooi gedresseerd bord, maar de rundertartaar miste een beetje kruiding.
Gelakte hondshaai- sesam- koriander – jus van dashi
Leuk dat de chef hier aan de slag gaat met bijvangst uit de Noordzee. Deze vis had ik nog nooit geproefd.. Nu weet ik dus dat ik geen liefhebber ben van hondshaai. Aan de overkant van de tafel viel het visje anders goed gesmaakt. Enkel de jus van dashi was iets te zout en overheersend.
Kip uit Landes- lamsoor- asperges 
 Hier werkt Sonny terug met kwaliteitsproducten. Maar spijtig genoeg zijn de smaken niet optimaal door de te sterke jus van dragon azijn. Ik denk dat dit gerecht veel beter tot zijn recht zou komen met een natuurlijke jus van kip.
Aardbei ‘Gariguette’- ijzerkruid- citroen- aloë vera
Een heerlijk zomers dessert met frisse smaken. Hier komen alle smaken en ingrediënten tot hun recht.

Voor onze koffie met deze keer een heerlijke pousse cafe (Calvados du breuil 12y) begeven we ons terug naar het salon met prachtige openhaard.

Tijdens ons etentje kozen we voor één van de opvallendste flessen wijn op de wijnkaart: Musar Jeune Red 2011 – Libanon – Bekaa-Valley (Cinsault, Syrah & Cabernet Sauvignon). Wijnen uit Libanon kom je nu eenmaal niet veel tegen op een wijnkaart. We hebben geen seconde spijt gehad van onze keuze. Een enorm lekkere wijn die we met veel plezier opnieuw zouden bestellen.

Vanaf de hapjes, het brood tot de koekjes bij de koffie zijn huis bereid. Respect voor een chef die met veel liefde voor het vak in de keuken staat. Sonny kookt met kwaliteitsvolle producten, maar ik denk persoonlijk dat deze producten nog beter tot hun recht kunnen komen in iets eenvoudigere creaties. Less is more. Hopelijk vinden ze snel een sous-chef, want op dit moment is het een mission impossible voor de chef. Alles huisbereid, à la Carte en menu. Dit is gewoonweg te veel werk voor 1 persoon in de keuken waardoor er schoonheidsfoutjes gemaakt worden. Mist deze foutjes hebben wij toch genoten van een heerlijk culinaire avond met een soepele en vriendelijke bediening.

Reserveer online

Le Muse
Oostendestraat 13
8620 Nieuwpoort
info@la-muse.be
0472 / 53.11.72

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *