Restaurant belevingen

Restaurant Noble – ‘S-Hertogenbosch

Print Friendly, PDF & Email

Edwin Kats – Lunch –  9-05-2014

Noble = eerlijk, oprecht, aimabel, authentiek en werelds.

Edwin Kats opende in September 2013 Restaurant Noble in het voormalige beroemde sterrenrestaurant Chalet Royal dat na 75 jaar zijn deuren sloot.

Chalet Royal,
Restaurant Noble is gevestigd in het statige pand dat bekend staat als “Chalet Royal”. Het pand heeft van binnen en buiten een metamorfose ondergaan waaraan één jaar is gewerkt. Het interieur is ontworpen door het vermaarde ontwerpbureau Concrete uit Amsterdam.

Edwin Kats,
Edwin vertrok na een gastronomische carrière die begon bij Cas Spijkers en uiteindelijk in restaurant La Rive twee Michelin-sterren opleverde, voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij twee jaar in Beiroet (Libanon) en twee jaar in Nanjing (China). Van het nieuw geopende InterContinental Nanjing was hij eerst Executive Chef en later Director of Food and Beverage.

 

Terug in Nederland,
Edwin bedacht een eigentijds en internationaal concept. Culinair vernieuwend, sociaal, toegankelijk en op niveau, zijn enkele begrippen die bij het nieuwe restaurantconcept passen. Hij presenteert een vernieuwend concept van “Shared Dining”, geïnspireerd op de Aziatische tradities van het delen van kleinere gerechten. Ook te vergelijke met de Spaanse tapas.


Betaalbare beleving,
Kats zet samen met zijn chef Lars Albers in op een internationale kaart. De inspiratie van deze gerechten haalt de chef vooral uit zijn reizen. De menukaart bevat vierentwintig pure en herkenbare gerechten die gasten desgewenst met elkaar kunnen delen. Subtiele smaakcombinaties en geen overweldigend aantal ingrediënten op één bord.

Verwacht hier geen lange rij amuses, verassingsmenu’s of zes friandises bij de koffie. Dit moet er vooral ook voor zorgen dat een bezoekje aan Noble een betaalbare beleving voor iedereen kan worden.

De wijnen,
Restaurant Noble beschikt over een indrukwekkende glazen wijnkast. Hier liggen vooral wijnen van Europa’s bekendste wijngebieden aangevuld met verschillende wereldwijnen (Nieuw Zeeland – Australië en Verenigde staten). Naast dit aanbod van ongeveer 140 wijnen per fles zijn er ook enkele per glas verkrijgbaar.

De gerechten:

Je proeft in de gerechten dat Edwin ervoor kiest om te koken met kwaliteitsvolle producten. Het was moeilijk kiezen uit een kaart met 24 gerechten die allemaal even lekker klinken. Wij kijken er alvast naar uit om nog eens terug te gaan, om de rest van de kaart te gaan proeven.

Gillardeau oester nr 4 – Komkommer – Gin – Basilicum
Paling – Toast – Bieslook – Crème fraiche – Haringkuit
Taco – Kalfsnek – Inktvis – Guacamole – Pickle
Pekingeend – Komkommer – Lente ui – Hoisin – Pannenkoekje
Coquille – Rode biet – Toffee – Eendenlever – Koffie
Een prachtige match tussen 2 topproducten zoals coquille en eendenlever
Snoekbaars – Wortel – Gember – Amandel – Gerookt- Râs al hânout
Zwartpoothoender – Hooi – Asperges – Morilles – Tuinbonen
Zwezerik – Bloemkool – Beurre noisette – Cacao
Pierre Robert kaas – Krentewegge – Venkel – Dragon – Amandel – Vanille ijs
Top gerecht van de avond. Een heerlijke combinatie tussen kaas en zoet. Magnifique
Salty choco l’art – Structuren – Sinaasappel – Olijfolie – Luchtig – AubergineWe begonnen dit heerlijke diner met een glaasje champagne Delamotte (€ 9.90). Hierna proefde we nog 3 verschillende wijnen die telkens door de Sommelier perfect werden voorgesteld.

  • Terras Gauda – O Rosal – 2013 – Rías Baixas
  • Barbera D’Asti – Cossetti – 2012
  • Quintaluna – 2011 – 100 % Verdejo

 

Noble biedt ongeveer 250 zitplaatsen, 90 in het restaurant, 34 aan de bar, 14 voor private dining en 120 op het prachtige terras, dat uitkijkt op vrije natuur.

 

 Private dining:

Lunch en Diner,
De keuken van Noble is geopend voor zowel lunch als diner, zeven dagen per week.

In de weekenden is de keuken zelfs doorlopend geopend vanaf 12.00 uur.

Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ‘s-Hertogenbosch
+ 31 736 13 23 31
info@restaurantnoble.nl
www.restaurantnoble.nl

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *