Edwin Kats – Lunch – 9-05-2014
Edwin Kats opende in September 2013 Restaurant Noble in het voormalige beroemde sterrenrestaurant Chalet Royal dat na 75 jaar zijn deuren sloot.
Chalet Royal,
Restaurant Noble is gevestigd in het statige pand dat bekend staat als “Chalet Royal”. Het pand heeft van binnen en buiten een metamorfose ondergaan waaraan één jaar is gewerkt. Het interieur is ontworpen door het vermaarde ontwerpbureau Concrete uit Amsterdam.
Edwin Kats,
Edwin vertrok na een gastronomische carrière die begon bij Cas Spijkers en uiteindelijk in restaurant La Rive twee Michelin-sterren opleverde, voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij twee jaar in Beiroet (Libanon) en twee jaar in Nanjing (China). Van het nieuw geopende InterContinental Nanjing was hij eerst Executive Chef en later Director of Food and Beverage.
Terug in Nederland,
Edwin bedacht een eigentijds en internationaal concept. Culinair vernieuwend, sociaal, toegankelijk en op niveau, zijn enkele begrippen die bij het nieuwe restaurantconcept passen. Hij presenteert een vernieuwend concept van “Shared Dining”, geïnspireerd op de Aziatische tradities van het delen van kleinere gerechten. Ook te vergelijke met de Spaanse tapas.
Betaalbare beleving,
Kats zet samen met zijn chef Lars Albers in op een internationale kaart. De inspiratie van deze gerechten haalt de chef vooral uit zijn reizen. De menukaart bevat vierentwintig pure en herkenbare gerechten die gasten desgewenst met elkaar kunnen delen. Subtiele smaakcombinaties en geen overweldigend aantal ingrediënten op één bord.
Verwacht hier geen lange rij amuses, verassingsmenu’s of zes friandises bij de koffie. Dit moet er vooral ook voor zorgen dat een bezoekje aan Noble een betaalbare beleving voor iedereen kan worden.
De wijnen,
Restaurant Noble beschikt over een indrukwekkende glazen wijnkast. Hier liggen vooral wijnen van Europa’s bekendste wijngebieden aangevuld met verschillende wereldwijnen (Nieuw Zeeland – Australië en Verenigde staten). Naast dit aanbod van ongeveer 140 wijnen per fles zijn er ook enkele per glas verkrijgbaar.
Je proeft in de gerechten dat Edwin ervoor kiest om te koken met kwaliteitsvolle producten. Het was moeilijk kiezen uit een kaart met 24 gerechten die allemaal even lekker klinken. Wij kijken er alvast naar uit om nog eens terug te gaan, om de rest van de kaart te gaan proeven.
We begonnen dit heerlijke diner met een glaasje champagne Delamotte (€ 9.90). Hierna proefde we nog 3 verschillende wijnen die telkens door de Sommelier perfect werden voorgesteld.
- Terras Gauda – O Rosal – 2013 – Rías Baixas
- Barbera D’Asti – Cossetti – 2012
- Quintaluna – 2011 – 100 % Verdejo
Noble biedt ongeveer 250 zitplaatsen, 90 in het restaurant, 34 aan de bar, 14 voor private dining en 120 op het prachtige terras, dat uitkijkt op vrije natuur.
Lunch en Diner,
De keuken van Noble is geopend voor zowel lunch als diner, zeven dagen per week.
Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ‘s-Hertogenbosch
+ 31 736 13 23 31
info@restaurantnoble.nl
www.restaurantnoble.nl