Restaurant belevingen

De Kleine Zavel 2.0 – Jeremie Landweer – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email
Jeremie Landweer werkte al enige jaren in De Kleine Zavel voordat hij in 2014 het roer overnam. Het retro-achtige en innemende interieur bleef. Al de rest onderging de nodige concept switch.
De menukaart werd vereenvoudigd en geïnspireerd in de stijl van Ron Gastrobar van de Nederlandse topchef Ron Blauw. De uitnodigende kaart met ‘quick bites’ voor € 15 is onderverdeeld in koude, lauwe en warme bereidingen. Een klant,- en product gedreven kaart waarop alle gerechten opgebouwd zijn rond eenvoudige, laagdrempelige ingrediënten. Denk hierbij aan een heerlijk stukje Schelvis uit onze Noordzee of vlees van ganzenborst in plaats van eend. Er wordt ook aan de diabetici gedacht, bij elk gerecht is het aantal koolhydraten vermeld.
De Blackbox is de laatste tijd een veelbesproken item in en rond de horeca. Landweer pakt problemen aan alvorens ze voor een kritieke situatie zorgen. Zo plaatste hij enige maanden geleden  al het nieuwe geregistreerde kassasysteem. Hierdoor is het restaurant voortaan met uitzondering van zondag nog enkel ’s avonds nog open.
Na een hartelijk ontvangst door de heer Landweer zelf starten we aan tafel met een fris glaasje huis Champagne “André Goutorbe”. Naast brood met gerookte boter kwamen er nog krokantjes met een potje heerlijke hummus op tafel. We kiezen voor een menu van € 49 en stellen zo ons eigen diner samen bestaand uit 3 gerechten en 1 dessert.

 

Crème brûlée van geitenkaas 
geroosterde rode biet – whisky – honing – salie vinaigrette
Een heerlijk voorgerecht waarin geitenkaas op een frisse luchtige manier gebracht wordt in combinatie met verschillende structuren van rode biet. Top !!


3 Marennes oesters – sjalot – vinaigrette 
 
Pasta 
Ganzenfilet gevuld met foie gras – beukenzwam – portobello
 
Gemarineerd Belgisch wit-blauw 
Tarte tatin rode ui – geitenkaas – rucola
Dit heerlijke stukje Belgische Wit-blauw was perfect van cuisson en had een mooie grill smaak.
Varkenswang 
bloemkoolcrème – erwt – jus
 
Leng 
Caponata van aubergine, courgette, paprika, olijf & pijnboompitjes – schuim van chorizo
 
Kaasselectie van kaasmeester Van Tricht 
Dit kaasbordje was niet in de menu inbegrepen, maar kozen we er optioneel bij.
Een mooie kaasselectie van “Kaasmeesters Van Tricht.”
 
Huisgemaakte citroentaartje – citroen sorbet 
Ik ben fan van citroentaartjes, en de chef scoort hier met een heerlijk krokante bodem, citroen crème perfect van cohesie en een frisse sorbet van citroen.
 
Moelleux van chocolade – koffie-ijs – karamel
Ook de chocolade moelleux is perfect gebakken. Persoonlijk ben ik wel meer fan van een bolletje vanille-ijs in plaats van koffie-ijs bij dit chocoladegebakje.
Voorheen kende ik de Kleine Zavel enkel maar van naam. Maar sinds deze concept switch ben ik fan. Uitgepuurde en eerlijke gerechten geserveerd in een vlotte en losse Antwerpse sfeer. Dit met een perfect prijs/kwaliteit verhouding. Het gebouw met een rijke geschiedenis ademt gezelligheid uit. Reken hier af en toe nog live muziek vanachter de vleugelpiano bij en het plaatje klopt.
 
Stoofstraat 2
2000 Antwerpen
Telefoon:03 231 96 91

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *