Restaurant belevingen

Restaurant Souvenir – Ieper – Vilhjalmur Sigurdarson

Print Friendly, PDF & Email

Dit restaurant is verhuisd naar een nieuwe locatie:  Brabantdam 134, 9000 Gent

Niet “The Last Post” of de “Battlefields” waren de reden van ons bezoek aan Ieper. Wel stond eindelijk restaurant “Souvenir” van de Ijslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson en zijn vrouw Joke Michiel op de planning.
Sinds de opening op 1 februari 2014 lees is de ene na de andere goede recensie. Ook werd hun restaurant uitgeroepen tot ontdekking van het jaar (Vlaanderen) door Gault Millau 2015. Deze chef deed na restaurant Texture in Londen dan ook ervaring op bij verschillende toprestaurants in België zoals In De Wulf, Hertog Jan en La Buvette. Een duidelijke mix tussen gastronomie en Bistronomie.
Chef Vilhjalmur kiest pront voor één menu. Groenten van lokale boeren, duurzame visserij en vlees van lokale producenten spelen hier de hoofdrol in. Evenwichtige gerechten, simplistisch opgebouwd rond het hoofdproduct.
Le petit Beaufort stond tijdens ons bezoek spijtig genoeg niet meer op de kaart. We hadden toch zin in een aperitiefje, daarom koos mijn vriendin voor een heerlijk glaasje “Les Perles du Mont-Blanc”. Ik ging voor het alcohol vrij aperitief op basis van rozen, citroen en lychee. Beide ontzettend lekker.
Bij deze aperitief werden 2 kleine amuses geserveerd. Een koekje van Parmezaanse kaas met mousse van kabeljauw en koolzaadjes. Het rolletjes was gepekelde rammenas met verse platte kaas en hazelnoot. 2 lekkere hapjes, die ons deden uitkijken naar een derde.

 

Geen derde amuse maar ons eerste voorgerecht verscheen op tafel. Een heerlijk bord zowel in kleur als in smaak. Rode biet, eidooier en kervel
 
Kabeljauw, prei, jus van Coquille 
 
Aardpeer, gebrande room, nootmuskaat 
 
Brasvarken, ui, amandel 
Na vier gerechten genieten keken we ontzettend uit naar het dessert. Ik hou enorm van desserts waar groenten en/of kruiden in verwerkt zitten. Een creatie tussen appel en selder zag er dan ook super uit. Echter was dit voor ons een teleurstelling. Dit qua textuur, smaken en samenstelling. Een opdoffer, want een etentje afsluiten zonder geslaagd dessert is toch niet hetzelfde.
 
Appel, jonge selder
 
Koffie

Buiten het dessert hebben we genoten van een op en top bistrononisch diner. Uitgepuurde gerechten die veelal geserveerd werden door de chefs zelf. Iets wat we altijd kunnen appreciëren.

Surmont de Volsbergestraat 12
8900 Ieper
T 00 32 57 36 06 06
eat@souvenir-restaurant.be
3 gangen 35€
5 gangen 55€
7 gangen 75€

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *