Restaurant belevingen

The Glorious – Antwerpen, Jurgen Lijcops en Johan Van Raes

Print Friendly, PDF & Email

24/02/2016. Een diner gebaseerd op kwaliteit,

Hebben deze twee culinaire toppers eigenlijk nog wel een voorstelling nodig? Voordat Jurgen begon met Bistro & Winebar The Glorious bouwde hij zijn kennis op in o.a. het Scholteshof bij Roger souvereyns, de Slagmolen in Opglabeek, Bruneau in Bussel en kasteel Withof in Brasschaat. In The Glorious combineert Jurgen een simpel, chique en trendy interieur met smaakvol en kwaliteitsgedreven gerechten. Verfijnde top klassieker met een breed gamma wijnen die per glas verkrijgbaar zijn.

in

Chef Johan Van Raes is ook geen onbekende voor in de culinaire wereld. Hij behaalde een ster met zijn restaurant Villasdal in Brasschaat en stond lang achter het fornuis in de Ekerse mangerie en in ’t Klokkenhof in Brasschaat. Johan scoort met hedendaagse bistrogerechten, die zijn gebaseerd op eersteklasproducten, klassieke recepturen en krachtige smaken. In 2013 werd The Glorious dan ook bekroond met een eerste Michelinster,

Tijdens ons eerste bezoek aan The Glorious stonden hier nog ruim 150 verschillende gin achter de bar. Dit aanbod is nu beperkt tot de échte toppers, waaronder natuurlijk het assortiment van Forest. Forest Spirits is een creatie van Jurgen Lijcops zelf. Deze gins staan gekend voor hun buitengewone concentratie aan smaak en aroma en zijn een 100% natuurlijk, Belgisch product. Ze worden geproduceerd nabij Antwerpen op basis van kruiden die rondom de destilleerderij op een domein van 3.5 hectare worden gekweekt.

DSC_0024

In totaal bestaat het basis gamma uit 4 variëteiten: Autumn, Winter, Spring & Summer, elk met zijn eigen karakter. Hiernaast pakt Jurgen regelmatig uit met een Limited edition of exclusieve variant. Zo kozen wij als aperitief voor de Forest Dry Gin Anno Domini XV. Een navy strength gin waarvan maar 480 flessen van 1,5 liter gebotteld zijn. Ook de valentine gin met 15 lustopwekkende kruiden, vlierbloesems & bosaardbeien werd geproefd en goedgekeurd. Blij dat we nog 1 van deze laatste flessen konden kopen. Deze twee heerlijke gins werden aan de bar geserveerd met de eerste hapjes.

DSC_0007

Spijtig genoeg liet mijn fototoestel het af weten tijdens deze avond. Dus Jurgen, bedankt voor de prachtige foto’s !

Kortgebakken coquilles st-Jacques, crème van avocado, kruidensalade en emulsie van misoSint jacobsvrucht

Gegrilde jonge tarbot, gebraiseerde slaharten, beukenzwam en dijonaise sausTarbot

Melkkalf ‘Limousin’, boulangére aardappel, wintergroenten en jus met tartufataKalf

Paris-feuille, gekarameliseerde bladerdeeg, crème chibouste, citrusvruchten en sorbet van bloedappelsien.dessert

Afsluiten deden we met deze topper van een dessert. Zoals ik eerder al zei ‘kwaliteit staat hier centraal’. Zowel op het bord als in het glas. Deze vier gerechten werden telkens begeleid met een heerlijk glaasje wijn. Wijn die nog lekkerder werd in combinatie met de gerechten.

The Glorious is in blijde verwachting van een zusje. Bar Burbure zal medio mei het levenslicht zien. Een unieke plaats op de Vlaamse kaai en de Burburestraat. Met de opening van de bar wil Jurgen de mogelijkheid bieden om in een mooi decor te kunnen nippen van de meest exquise cocktails, longdrinks maar ook wijnen per glas. Fingerfood van meesterkok Johan Van Raes is uiteraard evident. Bar Burbure zal zijn gasten verwelkomen vanaf woensdag tot en met zaterdag vanaf 15u en op zondag vanaf 12u.

The Glorious
De Burburestraat 4A
2000 Antwerpen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *