Hoofdgerechten

Jamies pikante maïs-kikkererwtenburgers met smoky zoete aardappel – HelloFresh

Deze veganistische burgers, barstensvol specerijen, kruiden en een vleugje citroenschil, hebben alle prachtige contrasterende texturen in zich die je van een lekkere burger mag verwachten. De groentepareltjes bevatten twee van de vijf dagelijks benodigde voedselgroepen, en omdat ze alleen goed spul bevatten zijn ze niet alleen lekker maar ook supergezond.

HelloFresh levert vanaf nu Jamie Oliver aan je deur. Jamie beschrijft de samenwerking met HelloFresh als de perfecte manier om meer mensen met verse producten te laten koken. Deze langdurige samenwerking brengt het beste van twee werelden samen: Jamie biedt nieuwe inspiratie en HelloFresh levert precies de ingrediënten die je nodig hebt bij je aan de deur. Eten voor het goede doel: voor elke box die verkocht wordt, doneert HelloFresh aan de Jamie Oliver Food Foundation.

Ingrediënten:

  • 400 g zoete Aardappel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik (400g) kikkererwten
  • 1 blik (340g) Maïskorrels
  • verse koriander
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 3 el bloem
  • 1 citroen
  • 1/2 kropsla
  • 1 tomaat
  • tomatenketchup
  • 2 volkoren hamburgerbroodje
  • extra Vergine Olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes
  • Voeg 1 el olijfolie toe en kruid ze met grof zeezout, zwarte peper & 1/2 el paprikapoeder
  • Spreid ze op een bakplaat en bak de aardappelen gedurende 35 á 40 minuten in de oven
  • Laat de kikkererwten en maiskorrels uitlekken en doe ze in een keukenmachine
  • Voeg de helft van de korianderblaadje en de steeltjes toe
  • Voeg de specerijen, bloem, snuifje zeezout en rap van citroenschil toe
  • Pureer tot het mengsel nog een beetje textuur heeft
  • Verdeel het burgermengsel op een met bloem bestoven werkvlak in 4 gelijke porties
  • Maak er hamburgers van (2cm dikte) en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan, bak de burgers gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn
  • Snij de broodjes doormidden en rooster deze in een warme oven
  • Beleg het broodje met sla, plakjes tomaat, enkele blaadjes koriander en de gebakken groenten burger
  • Serveer deze maïs-kikkererwtenburgers met de smoky zoete aardappel uit de oven

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Zou ik deze ook kunnen invriezen zonder aan smaak en kwaliteit in te leveren? Ik heb zondag een bbq voor veertig personen, waaronder een aantal vegan en wil deze graag ruim van te voren maken.

    1. kriskookt zegt:

      Ja hoor,
      Lijkt me zeker te doen.
      Maar in de koelkast zijn deze burgers ook zeker 2 dagen houdbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *