Snelle ragù met con Culatello di Zibello DOP
Hoofdgerechten, Recepten

Snelle ragù met Culatello di Zibello DOP

Print Friendly, PDF & Email

Emilia Romagna

Net het weekend van mijn verjaardag kreeg ik een mooi pakket met producten van Emilia Romagna. Heerlijke Italiaanse charcuterie, Lambrusco en alle ingrediënten om het recept hieronder met Culatello te maken. De charcuterie kwam als geroepen. Want zo een bordje is toch de lekkerste aperitief als je enkele gasten over de vloer krijgt.

Snelle ragù met con Culatello di Zibello DOP

Parma

Enkele jaren geleden kregen we nog de kans om af te reizen naar Parma om enkele Parmaham producenten te bezoeken. Dat volledig verhaal lees je hier. Sindsdien ben ikzelf er echt verzot op. Maar in dit recept gaan we aan de slag met Culatello di Zibello. Nog zo een delicatesse uit Emilia Romagna. Culatello, ook wel de koning van de Italiaanse hammen genoemd. Om deze te kunnen maken, gebruikt men het lekkerste deel van de billen van het varken. 

Nodig voor 2 personen:

  • 100 gr Culatello di Zibello DOP
  • 250 gr Pasta Gramigna
  • 1/2 glas Lambrusco DOC
  • 1 witte ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 10 cherrytomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • zout / peper
  • Parmezaanse kaas

Nodig:

  • Snij de ui fijn, de cherrytomaten doormidden en de plakjes Culatello di Zibello in reepjes
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en stoof de ui aan
  • Voeg de cherrytomaten, fijngeraspte look en reepjes Culatello di Zibello toe. Stoof dit alles kort aan.
  • Giet hierbij een half glas Lambrusco. Laat dit voor de helft inkoken.
  • Voeg 2 eetlepels tomatenpuree en 1 takje fijngesneden rozemarijn toe
  • Laat de saus zachtjes pruttelen
  • Kook ondertussen de pasta in 4L licht gezouten kokend water beetgaar (ongeveer 4 min.)
  • Giet de pasta af. Giet een flinke scheut kookvocht bij de saus
  • Meng de pasta onder de saus
  • Breng op smaak met peper
  • Serveer met gerapte Parmigiano Reggiano

TRUE ITALIAN TASTE SOCIAL MEDIA
Facebook  Instagram  Twitter  YouTube


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *