Thaise kokossoep met rode curry, kabeljauw en scampi
Recepten, Soepen

Thaise kokossoep met rode curry, kabeljauw en scampi

Thaise kokossoep

We maken deze Thaise soep op basis van kokosmelk en rode curry. Verder gebruiken we Thaise wokgroenten, kabeljauw en scampi. Naar eigen smaak kan je hier je eigen favoriete vis gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ook eens pladijs, schol of schelvis. Voor de groenten die we gebruiken kiezen we deze keer de gemakkelijke weg. We kopen een zakje Thaise wokgroenten. Zo hebben we een zeer gevarieerd assortiment groenten in onze soep. Als we al deze groenten apart zouden moeten aankopen, zouden we heel veel overschot hebben. We koken deze Thaise kokossoep dan ook maar voor 2 personen. We hadden nog 100 g boontjes in de diepvries zitten. Ook deze hebben we hieraan toegevoegd.

Nodig:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 cm gember
  • 1 citroengras, doormidden gesneden
  • rode curry pasta (2 el)
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g vis (kabeljauw, pladijs, schol of schelvis)
  • 1 rode peper
  • 8 scampi
  • 1 tl vissaus
  • koriander
  • limoen
  • 400 g wok groenten
  • 100 g boontjes
  • (rijstnoedels)

Doen:

  • Rasp de look en gember fijn
  • Warm in een ruime kookpot een scheutje olijfolie aan
  • Stoof de look, gember en het citroengras aan
  • Voeg 2 el rode curry pasta toe
  • Stoof dit kort mee aan
  • Voeg het blik kokosmelk en 800 ml water toe, breng dit aan de kook
  • Voeg de groeten toe, kook deze beetgaar in de soep
  • Snij ondertussen de vis in blokjes van ongeveer 2 cm
  • Pel en kuis de scampi, snij deze doormidden
  • Voeg de vis en scampi toe aan de soep
  • Laat de soep nog ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen
  • Breng de soep op smaak met vissaus
  • Voeg naar eigen smaak nog een beetje water toe
  • Voeg naar eigen smaak gekookte rijstnoedels toe aan de soep
  • Serveer de soep met verse koriander, rode peper en een schijfje limoen
Thaise kokossoep met rode curry, kabeljauw en scampi

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *