Köfte oftwel heerlijk gekruid rundergehakt
In dit recept maken we kofte oftewel heerlijk gekruid rundergehakt op een stokje. Hierbij komt een smaakvol lauwe salade van parelcouscous met paprika, doperwten en lente-ui. De dressing is gebaseerd op tzatziki, maar in plaats van dille gebruiken we koriander. Zo krijgt deze dipsaus een heel andere dimensie.


Nodig voor 2 personen
Dipsaus met yoghurt en koriander
- 170 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1/2 bussel verse koriander
- 5 blaadje munt
- olijfolie
- peper en zout
Doen:
- Schil en rasp de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifuge en laat goed uitlekken.
- Pers de knoflook, hak de munt en koriander fijn.
- Meng de uitgelekte komkommer, look, munt en koriander onder de yoghurt
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Lauwe salade van parelcouscous
- 150 g parelcouscous
- 150 g doperwten (diepvries)
- 1 rode paprika
- 3 lente uitjes
- olijfolie
Doen
- Kook de doperwten beetgaar, verfris deze onmiddellijk onder koud stromend water
- Snij de paprika en lente-ui fijn
- Kook de parelcouscous gaar
- Meng de doperwten, paprika en lente-ui onder de parelcouscous
- Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en zout
Köfte
- 300 g rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 bussel verse koriander
- peper en zout
- 1 eigeel
- 2 el paneermeel
Doen:
- Snij de rode ui en de verse kruiden fijn
- Meng deze onder het rundergehakt
- Voeg het eigeel, paneermeel, peper en zout toe
- Meng alles goed onder elkaar. Proef of de smaak goed is
- Maak 6 worstjes van het vlees, duw deze op een houten prikker. Druk het gehakt een beetje plat.
- Wrijf de kofte in met olijfolie
- Bak deze gaar in een grillpan
- Serveer de kofte met lauwe salade van parelcouscous en yoghurtdressing
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.