Kontich heeft er sinds enkele jaren een klassezaak bij. Thierry Theys, chef-kok van het Duffelse tweesterrenrestaurant Nuance, heeft er op een boogscheut van de E19 “Bistro Vintage” geopend. De verkommerde boerderij van een vriend des huizes is volledig gerestaureerd tot een bistro voor 52 couverts.
Het interieur is gestileerd en sereen, clean maar toch met de nodige warme accenten. In het midden zorgt de klimaatkast met de wijnen voor een breekpunt in dit toch grote restaurant. De menukaart spitst zich toe op klassieke gerechten die vernieuwend geserveerd worden en kwaliteit centraal staat. Hiernaast hebben ze een knap assortiment gerijpt vlees van verschillende runderrassen. Wij kozen voor de 5 gangen menu. Een prachtig menu dat je niet direct zou linken aan de naam “Bistro”. Sinds september 2015 heeft Bart Van Wijmelbeke in de keuken de fakkel overgenomen van Jakob Everaert. Bart was voorheen sous-chef bij Vintage en deed ook ervaring op bij Centpourcent.
Zeebaars
Pinda, groene curry en broccoli
Zeeduivel
Zwarte olijf, rode ui en venkel – Luchtige garnaalemulsie
Ei 63°C
Varkenswang, knolselder en oud Brugge
Hoevekip
Maïs, dooierzwam en gele raap – Bearnaise en Vol-au-VentApart werd er nog een potje Vol-au-Vent geserveerd. Hierdoor was de verhouding kip tegenover de groenten te overvloedig. Iets minder kip en meer van de rest had zeker gemogen
Banaan
Yuzu, pastinaak en witte chocoladeVolledige winst voor deze creatie. Een subliem samenspel van smaken en texturen.
Bij de koffie
Bistro Vintage (Reserveer online)
Rijkerooistraat 14
2550 Kontich
+32 3 337 09 43
info@bistrovintage.be
Dit ziet er ook super uit ! We zijn een drietal weken geleden mijn verjaardag gaan vieren bij Nuance. Dat was top, verwennerij van begin tot einde. Ik zit nog na te genieten ;-).