De Kleinen Bistro
Blog, Restaurant belevingen

Vijf jaar De Kleinen Bistro – Westmalle – Lawrence Elliot

Print Friendly, PDF & Email

De Kleinen Bistro – Lawrence Elliot,

Vijf jaar geleden begonnen Thari De Pooter en Lawrence Elliott aan hun droom, een eigen restaurant. Sinds de opening van hun restaurant “De Kleinen Bistro” in Westmalle veranderde er heel wat. Het interieur kreeg een heuse opfrissing en het terras werd vernieuwd. Maar daar bleef het niet bij. Ook de kookstijl van Lawrence kreeg een upgrade.

Groenten in de hoofdrol,

Groenten werden een hoofdingrediënt, in alle vormen en structuren. Dit gecombineerd met een stukje vis of vlees. Hier kiest Lawrence het liefst voor een stukje vis (bijvangst) uit de Noordzee. Daarnaast staan er standaard enkele vernieuwende vegetarische gerechten op de kaart.

Ook Thari ontpopte zich in die vijf jaar tot de perfecte gastvrouw. Terwijl ze chef is van opleiding vond ze volledig haar draai in het restaurant. Met de nodige zorg, een glimlach en de correcte kennis zorgt ze voor de juiste schwung in het restaurant. De wijnen die Thari serveert zijn speelse karakterwijnen die perfect passen bij de uitgepuurde gerechten van Lawrence. Dit alles werd ook door Gault&Millau beloond met een stijging naar 13/20.

5 jaar De Kleinen Bistro,

Dat moesten ook wij vieren. In die 5 jaar zijn wijzelf ook evenveel keer in het restaurant geweest. Leuk om de hele evolutie van dit restaurant mee te maken. Knap werk Thari & Lawrence!

Bij een verfrissend aperitief snoepten we van de heerlijke salami die op tafel stond. Ook Lawrence bracht nog 2 amuses aan tafel. Tagliata van lamsvlees met een salade van bulgur en crème van groene olijf. In het glaasje een soep van prei met De Koninck bier en olie van bieslook.

Kokkels – venkel – lente ui – jus van geroosterde venkel

Asperges – speenvarken – kappers – amandel

Heek – asperges – groene asperges – bronze venkel

Vol au vent 2017 – Landes kip – portabello – enoki – mousseline – thijm

Deze signature dish stond vanaf dag 1 op hun kaart, voor hun 5e verjaardag werd dit herwerkt naar een 2017 versie. De link met klassieke Vol au Vent was misschien net wat te vaag. Maar genoten hebben we. Hierna beslisten we om nog een bordje kaas te delen alvorens aan het dessert te beginnen.

Kazen Van Tricht

Tarte tatin – kaneel – ijs van basilicum

Praktisch

De Kleinen Bistro ¦ Antwerpsesteenweg 190 ¦ 2390 Malle
03 312 17 32 ¦ Website ¦ Facebook ¦

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *