The Village - David Lim - Antwerpen Zuid
Restaurant belevingen

The Village – David Lim – Antwerpen Zuid

Print Friendly, PDF & Email

The Village, authentieke Aziatische keukens

Pittige dim sum, wegsmeltende sushi, fris gesneden sashimi en sensuele Maleisische pancakes. Het zijn maar enkele, iconische lekkernijen uit diverse Aziatische keukens die we op de kaart van The Village terugvinden. De Maleisische chef David Lim is al dertig jaar actief in ons land en opent nu voor het eerst een eigen zaak.

Aziatisch fingerfood op het Zuid in Antwerpen,

Chef David Lim werkte voorheen in tal van gerenommeerde Aziatische restaurants zoals Liang’s Garden en verschillende luxehotels waaronder het Hilton hotel in Antwerpen en Hotel Beveren. In dit laatst genoemde hotel bouwde hij een volwaardig sushirestaurant uit: Ozzo Sushi & Lounge. Hiermee scoorde de chef in Gault&Millau.

Lim richtte daarnaast een eigen cateringbedrijf op gespecialiseerd in Aziatisch snackfood. Vanuit die appreciatie ontstond het idee om naast die mobiele activiteit ook een vast adres te hebben waar liefhebbers van zijn keuken terecht kunnen. Deze nieuwe hotspot is een heus walhalla voor iedereen die van sashimi, dimsum of ander Aziatisch lekkers houdt.

Comfortabel, hoogwaardige & laagdrempelig,

Naast de traditionele sushi ontwikkelde hij ook een persoonlijk repertoire aan sushihapjes. Zoals de Maleisische keuken van zijn geboorteland een smeltkroes is van diverse Aziatische keukens is ook het aanbod in The Village verrijkt met gerechtjes uit onder meer Hong Kong, Kanton, Japan en Indonesië. Ideaal om met een aantal vrienden gezellig in alle eenvoud te delen.

We beginnen met een fris Japans biertje “Asahi” en knabbelen van de verse kroepoek van rijstpapier en komkommer met soja en sesam.

We kozen voor de volledige experience: The sharing menu. Starten deden we met een schaaltje edamame, ofwel groene sojaboontjes. Kwa gezonde amuses kan dit wel tellen.

Hierna kwam een heerlijke wontonsoep met scampi

Na deze soep kwam er een toren van vijf dimsum mandjes op tafel. Net zoals kinderen blij zijn om cadeautjes uit te pakken. Was ik telkens blij om een nieuw mandje te ontdekken. Beginnen deden we met deze dimsum van scampi met coquille

Mini courgette – Gehakt scampi

Pastei met varkensvlees

Dimsum met kip

Curry Samosa

Als pièce de résistance serveerde chef David Lim zijn schotel sushi en sashimi mix. Hier was vooral de sushi met kort gebrande tonijn en de dragon eye mijn favoriet. Smaakvol, vers en kwaliteit zijn maar enkele kenmerken van dit aanbod.

Wie vertrouwd is met de fijne smaak van Maleisische pancakes, een delicatesse die in ons land moeilijk te vinden is, hoeft niet langer op zijn honger te blijven zitten. We sloten ons diner dan ook af met dit Maleisische streetfood. De kuih tayap, ofwel Maleisische pancakes werden geserveerd met palmsuiker en kokos.

Praktisch:

The Village ¦ Verschansingstraat 39 ¦ 2000 Antwerpen
Ttel. 0476 26 12 36  ¦ Maandag en dinsdag gesloten ¦ Facebook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *