Restaurant belevingen

Restaurant Gist – Antwerpen – Dario Puglia

Print Friendly, PDF & Email

Van Gigi Il Bullo naar Gist

In het historische centrum van Antwerpen, tussen de Grote markt en het Steen bevind zicht het nieuwe restaurant van creatieve duizendpoot Dario Puglia. Een prachtig ruim en licht restaurant, met de open keuken als absolute eyecatcher.

0

Gist leeft, verandert en groeit,

Bij restaurant Gist laat de chef ingrediënten spreken in al hun eenvoud en complexiteit. Hij kookt spontaan en gericht op de seizoenen met mooie producten uit onze omgeving en uit de rest van Europa. Van het brood tot unieke kazen en van de vleeswaren tot de zoetigheden bij de koffie wordt alles ambachtelijk in eigen huis bereid.

1

Gist staat voor evolutie, verandering en natuur,

Dario Puglia staat bekend als creatieve en eigenzinnige chef met een eigen visie op de gastronomie. Hij experimenteert en verrast met explosieve gerechten. Deze chef weet een perfecte balans te vinden tussen de uiterst creatieve en de pure keuken, zo laat hij altijd de producten voor zich spreken.

2

Starten doen wij met een glaasje J. Charpentier Champagne en een aperitief van het huis op basis van rode Vermouth met tonic en sinaas. Hierbij kwamen enkele huisgemaakte chips gebakken in ganzenvet.

3

Als eerste amuse kwam er een krokantje van polenta met gepekelde wortel en citroen afrikaantje. Prachtig, zowel visueel als in smaak

5

Hierna kwam er een heldere bouillon van kip met erwtenscheuten aan tafel

6

Op tafel verschenen ook drie soorten huisgebakken brood. Foccacia, boekweit en een bolletje op steen gebakken. Hierbij kwam een frisse paté van kippenlever.

DSC_0044

Wij kozen voor het 5 gangen degustatie menu met aangepaste wijnen. Ook bij de wijnen trekken ze de elan van puurheid en natuur helemaal door. Zo kiezen ze bij restaurant Gist prompt voor wijnen gemaakt met respect voor de terroir & het product op een natuurlijke manier. Wij genoten alvast van heerlijk toegankelijke natuurwijnen die voor een perfecte begeleiding zorgden bij de gerechten.

Het eerste gerecht van de avond was onze absolute favoriet. Tartaar van paard werd geserveerd met kappers, verse augurk & zure room. Een ware smaaksensatie.

87

Hierna had de chef nog een extra gerecht voor ons in petto. De huisgemaakte ricotta van Holstein werd geserveerd met courgette, zeesla, ansjovis & munt. Een gerecht waar creativiteit, ambacht en robuustheid in elkaar overvloeien.

9

Witte tonijn uit Baskenland werd vergezeld van broccoli, crème van gefermenteerde look, groene olijf en postelein

1210

Als hoofdgerecht had Dario een stukje lamskroon van polderlam in petto. Dit perfect gebakken stukje lamsvlees werd geserveerd met risotto van gerst, punt paprika en artisjok

1413

Zoals eerder verteld is deze chef een creatieve duizendpoot. Zo maakt Dario ook zijn eigen kazen. Het kaasbord van kaasmeester Dario Puglia bestond uit een harde kaas van Holstein en een heerlijke geitenkaas. Deze kazen werden geserveerd met conferencepeer en pompoenpit.

1716

Als verfrissing serveerde het keukenteam een granité van kervel met citroen crème. Dit is het perfecte voorbeeld hoe eenvoud en genialiteit kunnen gecombineerd worden.18

Het dessert op basis van chocolade ganache, wijnperzik en prosecco was spijtig genoeg minder ons ding. Hierin misten we de creativiteit en punch van deze chef.2119

Afsluiten deden we nog met een heerlijk tasje koffie en enkele huisgebakken koekjes.22

Restaurant Gist
Kaasstraat 2
2000 Antwerpen

Reserveer online (met Resengo cadeaubon mogelijk)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *