Blog, Events

Smaakmeesters 2016 – Proef culinair Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier alles over De Smaakmeesters 2017 in ons nieuw artikel

Meer dan 65 horeca- en speciaalzaken

De hele maand oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de tweede editie van het culinaire evenement ‘Smaakmeesters’. Terwijl de eerste editie beperkt bleef tot het historische centrum van Antwerpen word nu de kaart verder opgetrokken richting het Eilandje en het Zuid.

De passie van de Antwerpse Smaakmeesters is goud waard.

Tijdens het openingsweekend op 1 en 2 oktober serveren de horecaondernemers proevertjes (5 of 8 €/stuk) voor hun zaak en is er in de Antwerpse binnenstad heel wat culinairs te beleven op verschillende podia. De rest van de maand oktober kan je bij de smaakmeesters terecht voor een Smaakmeesterssuggestie. Dit is een gerecht of drankje dat speciaal voor het evenement gecreëerd wordt, en die het verhaal van het vakmanschap van de horecaondernemer vertelt.

Wij gingen alvast even voorproeven.

Zo startte onze toer bij Ronald Ferket van De Vagant. De Vagant bevind zich op hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat, vanaf dat steegje heb je een prachtig zicht op de kathedraal. Deze kroeg, die gespecialiseerd is in jenevers is een gevestigde waarde in Antwerpen en ver daarbuiten. Het Antwerpse groentje werd alvast gesmaakt.

1

Van De Vagant trokken we door naar Dim Dining. In dit klein en uiterst gezellig restaurantje combineert deze jonge chef de Japanse hedendaagse keuken met een westerse twist. Na wat we hier hebben geproefd weet ik alvast waar ik moet reserveren voor mij vriendin haar verjaardag.

2

Van de Japanse cultuur trokken we door naar Greenway. Greenway wil zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met zijn creatieve vegetarische keuken. De ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’ die door Gault&Millau werd uitgeroepen tot best healthy festival food op Tomorrowland 2016 viel alvast in de smaak.

greenway

Hierna trokken we door naar Désiré de Lille voor de befaamde Lacquemant. Een lekkernij uit Rijsel dat ondertussen een culinair begrip vormt in België. De stroopwafel die je moet geproefd hebben.

3

Dat canelé de Bordeaux tot één van mijn favoriete zoetigheden behoort wisten jullie misschien al. Ik was dan ook erg blij dat we aankwamen bij De Smaaknatie aan de Sint-Jorispoort. In de etalage zag ik deze lekkernij al staan. Hier maakt Chef Dirk Baeken een variant op dit Frans gebakje. Met ode aan Antwerpen ontwierp hij een Canelé Elixir d’Anvers.

4

 Op 1 & 2 oktober valt er dus heel wat te beleven in Antwerpen. De verschillende podia bevinden zich op de Groenplaats, op de Oostendekaai (naast het Mas) en op het plein voor het Museum voor Schone Kunsten op het Zuid. Het volledige programma vind je hier.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *