Events

Turnhout Culinair 2014

Op 1 – 2 & 3 Augustus stonden er een stuk of 15 Pop-Up restaurant op de grote markt van Turnhout. Een verzameling van Culinair geweld uit Turnhout en omstreken. Hoewel dit food-festival nog een mogelijkheid heeft om te groeien was het nu al genieten van de aanwezige restaurants. Hier bracht elk stand een stukje restaurant mee, iets wat een enorm gezellige sfeer creëerde. We maakten een culinaire wandeling met 4 tussenstops.

Puur: Wijnbar / Homecooking / Catering

In 2014 opent PUUR wijnbar/bistronomie zijn deuren in een gerestaureerde hooischuur aan de Heizijde. Dit „cultureel erfgoed” is gelokaliseerd te midden al het landelijke groen aan de rand van Turnhout.

Corvina – Tartaar – Op appelhout gerookt – Bloedappelsien – Bergamot

Een heerlijke match tussen alle ingrediënten
 
Vongole – Aioli – Fidua – Zomerbloesem
 
Durocvarken – Kroketje – Risotto van Gerst – Manchego
 
Crema Catalana – Oreo – Groene appel – Abrikoos

De Kleinen Bistro – Restaurant – Westmalle

100 % Wagyu Burger – Zoet zure ui – Dragonmayo – Venkelzaad
Culinair Fastfood
 
Pimped oester
Tartaar kortgegaarde oester – Gel kaffirlimoen – Zalf bloemkool – Handgerolde couscous
Ik ben geen liefhebber van oester. Maar in dit hapje werd gespeeld met structuren en gewerkt met frisse smaken. Echt top !!!
 

Amu: Restaurant – Turnhout – Jong Keukengeweld

Twee heerlijke gerecht waar gewerkt word met kwaliteitsvolle producten. Een restaurant om eens te bezoeken dus.
 
Gebakken coquille – Gegrilde groene asperge – Tomatenvinaigrette
 
Tataki van rund – Sesam – Rode peper – Rijstnoedelsalade met wakame
 
 
Lamsribben – Hooiboter – Structuren wortel – Tijm

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *