Op 1 – 2 & 3 Augustus stonden er een stuk of 15 Pop-Up restaurant op de grote markt van Turnhout. Een verzameling van Culinair geweld uit Turnhout en omstreken. Hoewel dit food-festival nog een mogelijkheid heeft om te groeien was het nu al genieten van de aanwezige restaurants. Hier bracht elk stand een stukje restaurant mee, iets wat een enorm gezellige sfeer creëerde. We maakten een culinaire wandeling met 4 tussenstops.
Puur: Wijnbar / Homecooking / Catering
In 2014 opent PUUR wijnbar/bistronomie zijn deuren in een gerestaureerde hooischuur aan de Heizijde. Dit „cultureel erfgoed” is gelokaliseerd te midden al het landelijke groen aan de rand van Turnhout.
Corvina – Tartaar – Op appelhout gerookt – Bloedappelsien – Bergamot
Een heerlijke match tussen alle ingrediënten
Vongole – Aioli – Fidua – Zomerbloesem
Durocvarken – Kroketje – Risotto van Gerst – Manchego
Crema Catalana – Oreo – Groene appel – Abrikoos
De Kleinen Bistro – Restaurant – Westmalle
100 % Wagyu Burger – Zoet zure ui – Dragonmayo – Venkelzaad
Culinair Fastfood
Pimped oester
Tartaar kortgegaarde oester – Gel kaffirlimoen – Zalf bloemkool – Handgerolde couscous
Ik ben geen liefhebber van oester. Maar in dit hapje werd gespeeld met structuren en gewerkt met frisse smaken. Echt top !!!
Amu: Restaurant – Turnhout – Jong Keukengeweld
Twee heerlijke gerecht waar gewerkt word met kwaliteitsvolle producten. Een restaurant om eens te bezoeken dus.
Gebakken coquille – Gegrilde groene asperge – Tomatenvinaigrette
Tataki van rund – Sesam – Rode peper – Rijstnoedelsalade met wakame
Lamsribben – Hooiboter – Structuren wortel – Tijm