L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen
Restaurant belevingen

L’épicerie du Cirque “under the Palm Trees” – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Under the Palm Trees

Toen L’épicerie du Cirque – under the Palm Trees eind Mei 2018 opende, genoten wij van een deugddoende vakantie onder de palmbomen in Griekenland. Het weer en de palmbomen zijn gebleven, enkel zitten we nu in de benedenverdieping van het culinaire drieluik van Dennis Broeckx en Ellen Destuyver.

L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Nog geen twee maanden nadat L’épicerie du Cirque, in zijn oorspronkelijke vorm de deuren sloot. Heropende Dennis & Ellen L’épicerie du Cirque – under the Palm Trees op een nieuwe locatie onder Bar Palmier en Moss, de twee andere zaken van het duo. Met deze drie zaken onder één dak zorgt dit culinaire duo voor een beleving van 9 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts.

Bar Palmier

Bar Palmier hebben we al enkele kezen bezocht. Onder het motto “Raw wine, Craft beer – Seriously good food” vind je hier een enorm uitgebreid assortiment bieren, verrassende wijnen en heerlijk bar en fingerfood. De taco “The Mexican” met buikspek en krab is dan ook al uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Wij springen hier graag binnen om nieuwe bieren te ontdekken en te proeven van al dat lekkers. Deze keer namen we de trap richting de kelder om ons te laten onderdompelen in de culinaire wereld van chef Broeckx.

Het gevoel dat je in een kelder zit te tafelen heb je allesbehalve. Daarvoor zorgt het lichte en industriële interieur. De urban sfeer van Bar Palmier wordt doorgetrokken tot beneden in het restaurant. Een mooi staaltje interieurarchitectuur van designstudio NotBeforeTen.

L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

l’épicerie du Cirque – Under the Palm Trees

Zelf omschrijft Dennis zijn kookstijl als ‘modern Vlaams‘ met invloeden van over heel de wereld. Invloeden die hijzelf oppikte tijdens vakanties en kooksessies in het buitenland. We moeten beseffen hoe rijk het Belgische aanbod aan grondstoffen is, geeft Dennis ons nog mee. Hij besloot ze dan ook de aandacht te geven die ze verdienen. Zo trekt Under the Palm Trees resoluut de kaart van streek- en seizoensgebonden producten.

Streek- en seizoensgebonden

Dennis en zijn team werken met producten van Belgische ambachtsmensen. Zo kwam de burrata die we proefden van Kaasaffineurs Van Tricht, het vlees van de Laet & Van Haver en het heerlijke speltbrood, dat wordt speciaal voor l’épicerie du Cirque gebakken door Bakkerij Toon De Klerck. Daarnaast kan hij rekenen op enkele lokale groenteboeren waar hij de beste producten van dat moment persoonlijk selecteert.

De menukaart,

Op de menukaart vinden we een 12-tal gerechten verdeeld over vis, vlees, vegetarisch en zoet. Hieruit kan je zelf een 4 gangen menu samenstellen voor € 52. Keuzestress? Laat de chef voor u het #kleinideeke maken, een wandeling door de kaart. Bij de online reservatie kan je ook kiezen voor het #NoSuprises menu voor € 95 . Dit bestaat uit een aperitief, 4 seizoensgerechten, 3 glazen aangepaste wijn, bier of sapjes uit Racine (de vierde zaak van het koppel op het Antwerpse Pakt), water en aansluitend koffie of thee.

L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Starten deden we enerzijds met een heerlijke glaasje sprankelende wijn van eigen bodem: ‘Cubiz Bizjoe’ Blanc de noirs van Domein Cuvelier in Borgloon. Anderzijds een heerlijk glaasje champagne: Laherte frères. Een drietal amuses waaronder een verfrissende gazpacho, traag gegaarde wortel met duindoornbes en een krokantje met noordzeekrab deden ons watertanden naar het vervolg van onze lunch.

L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Tijdens deze lunch lieten we ons verrassen door de aangepaste wijnen. Van een smaakvolle Belgische wijn, een levendige wijn uit de Côtes du Rhône tot een stevige rode wijn uit de buurt van Lissabon en Piemonte. Telkens weer zorgden deze wijnen voor een perfecte aanvulling bij de gerechten. Bij het dessert werd er geopteerd voor een Geuze. De Oude Geuze Boon, Bone Dry Mikkeller Selection zorgde dan ook voor een perfecte samengang met het citroentaartje.

L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Burrata – braambes – venkel – basilicum – kaviaarL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Makreel – sesam – komkommerL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Gepofte rode biet – hennep – dashi L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - AntwerpenL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Pladijs – krokante boerenkool – tomaat – prinsessenboonL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Pluma duroc – broccoli – hoisinL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - AntwerpenL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Holstein – witte aubergine – champignonL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - AntwerpenL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - AntwerpenL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Kers – Witte chocolade – venkelL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Citroen – rozemarijn – meringueL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - AntwerpenL'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen

Hoewel Dennis de menukaart wekelijks wil veranderen, mogen er van mij toch al enkele gerechten bestempeld worden als Signatuur. Zelden proefde ik zo een smaakvolle gepofte rode biet. De textuur en smaak van de Holstein was verbluffend en het dessert waar kers en witte chocolade werden gecombineerd met ijs van vadouvan en jus van venkel was wonderbaarlijk. Ik ben nu eenmaal fan van dessert waar iets uniek van kruiden of groenten in verwerkt zit. Het is duidelijk te merken dat de switch van locatie en concept voor een brok energie heeft gezorgd bij het team van l’épicerie du Cirque.

Praktisch:

L’épicerie du Cirque – under the Palm Trees ¦ Volkstraat 13 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ 03 238 05 71

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *