Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend
Blog

Hotel Au Fil de l’Eau – Seneffe – Gastronomisch weekend

Hotel by Au gré du vent

Restaurant Au gré du vent kwam in ons culinair vizier sinds Stéphanie Thunus in 2014 werd bekroond tot Lady Chef of the Year. Enkele maanden geleden maakten we een kleine omweg richting de Ardennen om er nog eens te gaan lunchen. Het eten is er werkelijk fantastisch en de wijnen uitmuntend. Wanneer we na een zeer geslaagde lunch buiten stapten, zeiden we tegen elkaar “Het enige wat dit restaurant nog mist, is een hotel”. Stéphanie en haar echtgenoot Sébastien dachten er blijkbaar net hetzelfde over. Want 2 maanden na onze lunch, midden maart opende het hotel ‘Au Fil de l’Eau’ de deuren. Op deze manier laat het koppel hun gasten optimaal genieten van het gastronomische restaurant en de prachtige natuur van Henegouwen.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Au Fil de l’Eau

Hotel Au Fil de l’Eau vind zijn onderdak in één van de gebouwen op het erf van de familieboerderij. Deze werd recent gerenoveerd en herbergt nu 6 gezellige kamers. De kamers hebben allemaal een eigen terras met zicht op de tuin, zijn comfortabel ingericht en voorzien van alle hedendaagse luxe zoals wifi, Nespresso, …

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Nu de mogelijkheid er is om na een avond heerlijk tafelen bij Au gré du vent, te overnachten op enkele meters van het restaurant planden we een weekendje weg. Op een Vrijdag middag reden we richting Henegouwen. Alvorens naar ons hotel te gaan hangen wij altijd graag een beetje de toerist uit. Zo brachten we eerst een bezoek aan Abbaye d’Aulne, een prachtige ruïne van de voormalige Abdij van Aulne.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Hierna reden we richting Seneffe, maar stopten we nog even bij Chateau de Seneffe. De prachtige kasteeltuin is trouwens een ideale plek voor een gezellige picknick. Daarnaast wilden we nog een tussenstop maken bij Brasserie St-Feuillien, maar deze was spijtig genoeg gesloten.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Eens aangekomen bij Au Fil de l’Eau werden we vriendelijk ontvangen door de mama van Stéphanie. Het heeft dan wel de naam hotel, maar zeker de charme van een B&B. We ontdekken de kamer en nemen plaats lekker in het zonnetje op het terras. Uit de minibar proefden we een lokaal biertje, Saison de Dottignies van Brouwerij De Ranke. Enkele uren later schuiven we de benen onder tafel om ons te laten onderdompelen in de culinaire wereld van Au gré du vent. Meer over dit fantastische diner lees je hier op de blog.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Au gré du vent

Op zes jaar tijd hebben Stéphanie Thunus en haar echtgenoot Sébastien de oude schuur van de familieboerderij omgetoverd tot een prachtig gastronomisch restaurant. De passie voor eten en de voorliefde voor streekproducten kreeg Stéphanie van kleins af aan mee. Deze passie neemt ze mee in haar keuken, zo legt Stéphanie graag de nadruk op lokale seizoensgebonden producten.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Zelf omschrijft ze haar kookstijl als “une cuisine de produits à la base”. Ze kiest voor eersteklas verse seizoensproducten die ze verwerkt in origineel en smaakvolle gerechten met een culinair perfecte smaakbalans. De fijne sausen waarmee ze haar gerechten afwerkt tillen dit alles naar een nog hoger niveau. Zo wordt dit restaurant al enkele jaren op rij bekroond met een score van 16/20 in Gault&Millau gids en één Michelinster.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Ontbijten op de boerderij,

Na een deugddoende nachtrust kijken we uit naar het ontbijt. Een heerlijk glas vers appelsap zorgde net voor de opkikker die we nodig hadden. Daarnaast vonden we op het ontbijt overheerlijke lokale producten. Zo kwam de yoghurt en de melk van de eigen boerderij, de heerlijke kazen van de boerderij van de dochter. Zowel Stéphanie in het restaurant als de mama in het hotel dragen de liefde voor lokale producten hoog in het vaandel. Zo zorgde dit ontbijt voor de perfecte afsluiter van ons culinair weekend in Seneffe.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Op nog geen 50 km van Brussel vind je hier een gevoel van rust en sereniteit. We waren al fan van het restaurant, ook dit bezoek bevestigd en overtrof onze verwachtingen. De uitbreiding en mogelijkheden met het hotel maakt van dit restaurant de perfecte bestemming voor een gastronomisch weekend. De hartelijke gastvrijheid die krijg je er gratis bovenop.

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Praktisch:

Au Fil de l’Eau ¦ Rue de Soudromont 22 ¦  7180 Seneffe
Website  ¦  0484 27 96 68

Hotel Au Fil de l'Eau - Seneffe - Gastronomisch weekend

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *