Spijstips voor bij Cabernet Sauvignon wijn
Blog

Spijstips voor bij Cabernet Sauvignon wijn

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Wat eten we vandaag? Een van de meest gestelde – en lastige! – vragen die in vele huishoudens regelmatig voorbijkomt. Draai het eens om, begin met het kiezen van de wijn en bedenk dan wat lekker is om daarbij te eten. Cabernet Sauvignon-wijn is vaak favoriet op de dinertafel. We tippen twee gerechten die heerlijk zijn bij een goed glas Cabernet Sauvignon. Gaat u alvast de wijn bestellen?

Wat moet u weten over Cabernet Sauvignon?

De van oorsprong Franse Cabernet Sauvignon veroverde al eeuwen geleden zijn plek in de wijnwereld. Na succes in zijn thuisland, werd de wijndruif aangeplant in omliggende landen en al snel volgden wijnregio’s buiten Europa. Inmiddels wordt Cabernet Sauvignon verbouwd van Frankrijk tot Chili! Typisch voor deze wijn is de smaak van zwarte bessen en de geur van specerijen en cederhout. De wijn heeft een mooie balans tussen verfijning en kracht en heeft baat bij enkele jaren rijping op fles, om de tannines zachter te maken.

Cabernet Sauvignon en Boeuf Bourguignon

Aangezien de Cabernet Sauvignon van oorsprong een Franse wijndruif is, mag een Frans gerecht niet ontbreken. Maak indruk op uw tafelgasten met een klassieke Boeuf Bourguignon! Snijd de runderlappen (700 gram) in grove stukken, bestrooi met peper en zout en bak in een pan met boter op hoog vuur bruin. Voeg een gehakte sjalot, knoflookteen, winterpeen en stengel bleekselderij toe en laat smoren. Roer er een klein blikje tomatenpuree door en bak twee eetlepels bloem mee. Voeg tot slot 400 ml rode wijn, 500 ml runderbouillon en vier blaadjes laurier toe. Verder heeft u vooral geduld nodig: het vlees moet minimaal drie uur stoven. Wijn bestellen bij dit gerecht? Kies voor Cabernet Sauvignon uit Bordeaux! Het zacht gestoofde vlees past uitstekend bij stevige Cabernet Sauvignon bomvol zwarte bessen en specerijen. De eiwitten in het vlees maken de tannines in de wijn ronder en soepeler.

Cabernet Sauvignon en gegrilde paprika-pasta

Een Cabernet Sauvignon smaakt ook ontzettend goed bij een gerecht met pit. Bij een Italiaanse pasta met saus van gegrilde paprika’s en pittige venkelworstjes bijvoorbeeld. Halveer de paprika’s en grill met de bolle kant naar boven met wat olijfolie, 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Bak de worstjes en kook de pasta. Versnipper een sjalot en knoflookteen en fruit deze in het aanbaksel van de worstjes. Voeg daarna de gegrilde paprika’s en een blik gepelde tomaten toe. Pruttelen maar! Pureer de saus en schep door de pasta. Serveer de worstjes erbij. Wijn bestellen bij dit gerecht? Kies een Italiaanse rode wijn waarin Cabernet Sauvignon de boventoon voert, gecombineerd met bijvoorbeeld Sangiovese. Die wijnen zijn krachtig en zitten bomvol volsappig fruit, die genoeg tegengas bieden aan de pittige worstjes.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wat een leuk blog over Cabernet sauvignon en ik heb meteen die lekkere Italiaanse pittige pasta uitgeprobeerd en gecombineerd met de Bernardus cabernet sauvignon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *