Advocaatcake met Elixir d’Anvers
Jullie weten ondertussen al wel dat wij grote fan zijn van Elixir d’Anvers. Er staan al tal van recepten op de blog met dit Antwerpse streekproduct. Maar deze advocaatcake is misschien wel één van mijn favoriete. Heerlijk zachte en smaakvolle cake waar de kruidigheid van de advocaat van Elixir d’Anvers er heerlijk door komt. Echt top! We hebben naast de cake ook hetzelfde beslag gebruikt om madeleines te bakken. Binnen een dag was de volledige voorraad hier verdwenen, dat zegt waarschijnlijk genoeg. Zalig!
Smeuïge Paascake met Advocaat
Nodig voor 1 cake
- 220 g boter op kamertemperatuur
- 185 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 220 g bloem
- 160 g Elixir d’Anvers Advocaat
- 1/2 zakje bakpoeder
Afwerking
- Elixir d’Anvers advocaat
- chocolade schaafsel
Doen
- klop de boter, suiker en vanillesuiker romig
- Roer de eieren een voor een erdoorheen.
- Meng de bloem en het bakpoeder eronder
- Voeg advocaat toe. Meng tot een egaal deeg
- Vet een cakevorm in met een beetje boter en bestuif hem met bloem
- Verdeel het cake beslag in de vorm
- Bak de cake gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
- Haal de cake uit de oven. Laat deze afkoelen
- Werk naar eigen smaak af met een beetje advocaat en chocoladeschilfers.
Madeleines
- We bakten deze madeleines gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- De helft depten we in gesmolten chocolade
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.