Aan tafel met Gert de Mangeleer
Enkele weken geleden zat er weer een heel leuke uitnodiging in mijn mailbox. Niemand minder dan Gert de Mangeleer van driesterrenrestaurant Hertog Jan ging aan de slag met de mobiele Land Rover Discovery keuken van Jamie Oliver. Wij mochten gaan proeven.
Mobiele Land Rover Discovery
Jaguar, Land Rover en Jamie Oliver hebben namelijk samen een keuken bedacht… op vier wielen! De Land Rover Discovery werd op aanwijzingen van Jamie Oliver omgebouwd tot een volledig mobiele keuken. Om te beginnen is de Discovery uitgerust met een op maat gemaakt barbecuestel. Reken daar een uitschuifbaar werkblad bij met 2 gaspitjes en een spoelbak en je hebt eigenlijk al een nagenoeg complete keuken.
Maar daar blijft het niet bij: de ombouw voorziet ook een pastamachine en braadspit, groot genoeg om een klein speenvarken op te roosteren. En wacht, het is nog niet gedaan: onder de motorkap zit nog een slowcooker.
In de middenconsole (tussen chauffeur en passagier) zit een broodrooster. Op de wielen zit een ijsmachine, die ook kan gebruikt worden om boter te karnen. Een kruidenrek voor zowel droge als verse kruiden maken het geheel helemaal af. Bekijk hier het filmpje van deze wagen.
Op een zonnige woensdagmiddag zakten we af naar het verre Zedelgem. Starten deden we met een glaasje champagne en enkele hapjes ‘Bistro Less’. Hierna kregen we een kookdemonstratie van Gert de Mangeleer achter de Land Rover Discovery keuken.
Hier maakte Gert een heerlijk gebakken rijst die hij serveerde naast de beef tikka masala. Voor deze masala hingen vooraan aan het spit al enkele uren de runderschenkels te braden, in de slowkooker zat de heerlijke tikka masala saus.
Alvorens we van de beef tikka masala proefden serveerde chef de Mangeleer een ceviche van zeebaars. Een waanzinnig lekker voorgerecht waar de zeebaars werd gecombineerd met kerstomaat, mango, avocado en rode ui. Het recept van die ceviche mag hij me altijd bezorgen. In het glas een smaakvolle Oostenrijkse Pinot blanc.
Ook de beef tikka masala viel in de smaak. Het rundvlees was boven de grill mooi gekarameliseerd, vanbinnen nog mooi sappig en heerlijk van textuur. De Indiaanse tikka masala saus maakte het geheel helemaal af. Het recept voor dit gerecht deel ik later misschien nog wel op de blog.
We sluiten deze fantastische zomerse avond af met een dame blanche. Alweer waanzinnig lekker, maar dat wisten we nog van ons bezoek aan Bistro Less enkele jaren geleden. Een tasje koffie en een heerlijke Cannelés Bordelais maakte de avond helemaal af. Het enige minpunt aan deze avond. We reden ’s avonds terug met onze eigen wagen naar huis, niet met deze prachtige Land Rover Discovery.
Bedankt aan Land Rover voor deze fantastische uitnodiging, bedankt aan het gezelschap aan tafel voor de gezellige avond!