Op de barbecue gegrilde peer met Griekse yoghurt en hazelnoten
Barbecue, Recepten

Op de barbecue gegrilde peer met Griekse yoghurt

Print Friendly, PDF & Email

Op de barbecue gegrilde peer,

Ken je dat overeten en zwaar gevoel na een barbecue. Eigenlijk heeft er niemand nog plaats voor een dessert. Maar toch wil je die gezellige zomeravond afsluiten met iets zoet. Verse aardbeien met een bolletje vanille-ijs is altijd lekker, maar nog weinig verrassend voor vele. Met dit dessert op basis van gegrilde peer scoor je zeker.

Zo grillen we peer op een hete barbecue en serveren we deze met Griekse yoghurt, honing en gekarameliseerde hazelnoten. Niet gek van peer? Probeer dit dessert dan eens met appel, nectarines of zelfs met watermeloen. Volgens mij kan je hier oneindig mee variëren. De echte zoetebekken kunnen er nog een bolletje vanille ijs bij serveren.

Heb je nog meer inspiratie nodig voor op de barbecue? Kijk dan zeker eens tussen mijn BBQ recepten. Hier vind je een heleboel leuke recepten met o.a. mosselen, aardappelen, originele papillotte’s met vis en leuke side dishes. Laat de zomer nog maar even duren.

Nodig voor 4 personen:

  • 2 harde peren
  • 75 g hazelnoten
  • 1 el suiker
  • Griekse yoghurt
  • honing
  • 1 citroen
  • olijfolie

 

Doen:

  1. Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vestof
  2. Voeg 1 el suiker toe, laat dit zachtjes karameliseren
  3. Haal de gekarameliseerde hazelnoten uit de pan, laat afkoelen
  4. Snij de peren doormidden, verwijder het kleine klokhuis
  5. Smeer de helften in met olijfolie
  6. Breng de Griekse yoghurt op smaak met honing en rasp van citroen
  7. Grill de peren boven het vuur tot er een mooi grill patroon in de peren zit (directe warmte)
  8. Leg de peren aan de kant (indirecte warmte), sluit het deksel van de barbecue
  9. Laat ze nog enkele minuten verder garen
  10. Hak de gekarameliseerde hazelnoten fijn
  11. Serveer de warme peer met Griekse yoghurt en gekarameliseerde hazelnoten
  12. Rasp nog een beetje zeste van citroen over het bord voor een frisse afwerking

 

Op de barbecue gegrilde peer met Griekse yoghurt en hazelnoten

Tableware Serax: Frédérick Gautier

 

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *