Dit recept hebben we al enorm veel klaargemaakt. Gewoonweg omdat ze zo zalig lekker zijn. Het beslag bestaat uit pistachepasta, amandelpoeder, beurre noisette, eiwit, bloem en poedersuiker. Dit minimalistische Franse cakeje is super simpel te maken. Roer de ingrediënten door elkaar en spuit het beslag in de vormpjes. Het resultaat is zacht van binnen met een lichte crunch aan de buitenkant. Ideaal om te serveren bij de koffie.
Nodig voor 9 cakejes – Ingrediënten van Lidl
- siliconen bakvorm rechthoekig 9 cakejes (8x4cm)
- 110 g boter (105 g beurre noisette)
- 115 g poedersuiker
- 40 g bloem
- 85 g amandelpoeder
- 4 g bakpoeder
- 45 g pistachepasta
- 3 eiwitten
- snuifje zout
- 40 g gepelde, geroosterde en gezouten pistachenoten
Doen
- Doe de boter in een klein pannetje en verwarm. Als de boter hazelnootbruin is en lekker ruikt is de beurre noisette klaar. (roer regelmatig)
- Doe de poedersuiker, bloem, amandelpoeder, bakpoeder, pistachepasta, en zout in een kom
- Voeg het eiwit (ongeklopt) en de afgekoelde beurre noisette toe aan de kom met andere ingrediënten. Roer tot een egaal beslag
- Schep het beslag in een spuitzak zonder spuitmondje. Laat dit 1 uur rusten in de koelkast
- Spuit het beslag in de cakevormpjes
- Hak de pistachenootjes fijn, strooi deze over de cakejes
- Bak deze gedurende 15 á 17 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
- Haal de cakejes uit de oven, laat nog even afkoelen in de vorm
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt