Restaurant belevingen

SAN – Brussel – Sang-Hoon Degeimbre

Print Friendly, PDF & Email

SAN BXL by Sang-Hoon Degeimbre,

Sang-Hoon Degeimbre, bekend van twee sterrenrestaurant L’air du temps opende in 2015 “SAN” in Brussel. Deze ongedwongen bistro vinden we terug  in de buurt van het Sint-Katharinaplein en de Vismarkt. Eind 2016 opende hij een tweede vestiging aan de Zavel in Brussel.

SAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

L’air du Temps

Sang-Hoon Degeimbre staat sinds 1997 achter het fornuis in zijn voormalige restaurant, in 2013 verhuisde het etablissement naar een gerestaureerde boerderij in de velden bij Liernu. Nog geen twee jaar later werd hij uitgeroepen tot chef van het jaar door Gault&Millau. Restaurant L’air du Temps bevind zicht met 2 sterren en 18,5/20 in G&M aan de top van de Belgische gastronomie.

SAN – Bowl & Spoon

In de laagdrempelige bistro “SAN” spelen kom en lepel een prominente rol. Op de menukaart vinden we verschillende bowl-gerechten die wekelijks variëren.

SAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Onder het motto, never chance a winning team, werd ook het interieur voor de tweede zaak onder handen genomen door ontwerpster Charlotte Esquenet. Twee locaties, twee sous-chefs van Sang-Hoon Degeimbre, twee verschillende menukaarten.

Tijdens ons weekendje Brussel brengen wij een bezoek aan San (Vlaamsesteenweg). Op het gelijkvloers vinden we een open keuken met eettoog, maar wij nemen plaats op de eerste verdieping waar diverse tafeltjes geplaatst zijn. Hier starten we met een frisse cocktail op basis van vermouth, cointreau, gember, citrus en tonic.

SAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Hierbij werd een hapje op basis van gemarineerde makreel, granaatappel, bloemkool en kapucijnenblad geserveerd. Op Zaterdag wordt er enkel de 5-gangen degustatie menu (€ 55) geserveerd. 5 gangen die geïnspireerd zijn op de culinaire reiservaringen van de chef.

SAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

CHARENTES MARITIMES
Oester / Kool / AlgenSAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Terwijl we nog genieten van onze aperitief verscheen het eerste voorgerecht al op tafel. Doordat ik niet gek ben van oester werd dit voor mij achterwege gelaten. Dit zorgde ervoor dat het gerecht op basis van kool toch een beetje vlak van smaak was. Spijtig dat er geen alternatief was voor de oester.

TOKYO
Shabu Shabu van seriola / Daikon / Ponzu / EnokiSAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Shabu Shabu of Japanse fondue werd vertaald in een gerecht met vis, warme dashi bouillon, japanse radijs en enoki

LIERNU
Wortelgroenten / Lacto-gefermenteerde jusSAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Een top creatie met groenten van het seizoen uit de serres van Sang-Hoon Degeimbre zijn twee sterrenrestaurant L’air du temps. Deze werden geserveerd met een jus van gefermenteerde kolen en boter.

BRESSE
Kapoen / Wilde champignonsSAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Het hoofdgerecht van deze lunch was op basis van Bresse kapoen en trompet de la mort. Deze doodstrompet of hoorn van overvloed kwam op het bord als crème en papier. Dit gerecht werd afgewerkt met een saus op basis van beurre noisette.

MUMBAI
Mango / Passievrucht / Witte chocolade / Mango-galanga sorbetSAN - Brussel - Sang-Hoon Degeimbre

Het dessert was een fris en licht samenspel van mango en witte chocolade. Een ideale afsluiter van deze lunch vol wereldse invloeden. Onze lunch begon misschien met een valse start, maar al snel werden we ondergedompeld in de creatieve kookstijl van dit team. Deze smaakvolle gerechten werden telkens begeleid door een heerlijk glaasje natuurwijn.

Praktisch:

San ¦ Vlaamsesteenweg 19 ¦ 1000 Brussel ¦ 02 318 19 19

San Sablon ¦ Joseph Stevensstraat 12 ¦ 1000 Brussel ¦ 02 512 42 12

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *