Toma Restaurant
Begin jaren 2020 kondigde Thomas Troupin als één van de eerste sterrenchefs in België aan dat hij zijn restaurant ging sluiten na het uitbreken van de gezondheidscrisis. Na het einde van La Menuiserie, het etablissement dat de chef-kok samen met zijn vrouw Marie-Charlotte Portois in 2013 in Waimes lanceerde, verhuisde Troupin naar Luik. Met de hulp van ondernemer Roger Gehlen renoveerde hij het gebouw van Jardin des Bégards .
Toma Restaurant kreeg een klasse volle inrichting. Het is een combinatie van hedendaagse architectuur met de overblijfselen van een historische uitkijktoren en een prachtige binnentuin. Kortom een prestigieuze plek in de oude stad. La Menuiserie hadden we twee maal bezocht. We keken er dan ook enorm naar uit om het nieuwe restaurant van chef Troupin te bezoeken.
¡Toma! – Cuisine immersice
Als lid van generation W gaat NorthSeaChef Thomas Troupin op een eigentijdse manier aan de slag met streekproducten. Hij serveert gerechten vol plezier en durf. Hierdoor geeft hij een eigen identiteit aan de lokale keuken. Dit in een degustatiemenu’s van vier, vijf of zeven gangen.
Introduction
La Tartine de Lothar
Gebraden kalfsvlees, gerookt met hooi, agastache boter, bloemen en kruiden uit de tuin.
La Truite d’Ondenval au vert – ¡signature!
Een signature dish van de chef, het is geïnspireerd op en weerspiegelt de biotoop rondom de viskwekerij van Nicolas Maréchal
La Langoustine de Walter
Langoustine, rapen geglazuurd met kamille, bearnaise met boter langoustines.
Les jardins du Sart
Groenten en bloemen uit de eigen tuin ‘Jardins du Sart’
Le pigeonneau d’Anjou
Duif uit Anjou, saus op basis van cider, verkoolde bloemkool, kombucha, barbecuesaus
Les Framboiseries de Malmedy
Frambozen uit Malmedy, sorbet – schuim – poeder
L’Accord insolite
Krokant van bleekselderij, chocolade ganache van Benoit Nihant, citroenmarmelade en ijs.
Bij de koffie
Voor mij is dit zowat het restaurant van de toekomst. Of toch zeker het type restaurant waar wij fan van zijn. Vanaf je tafel in het restaurant hebt je een prachtig zicht op de open keuken. Chefs lopen heen en weer en komen zelf hun gerechten serveren en voorstellen. Ze zijn trots op die kleine ambachtsman en producenten waar ze mee samenwerken.
Praktisch:
Toma Restaurant ¦ Boulevard de la Sauvenière 70bis ¦ 4000 Luik ¦ +32 (0) 4 295 20 98
Website ¦ Facebook ¦ Instagram