Restaurant belevingen

De Treeswijkhoeve – Waalre (NL) – Dick Middelweerd

Print Friendly, PDF & Email
Vlakbij Eindhoven, in de Waalrese bossen runnen Chef Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura dit prachtige twee sterenrestaurant. Het restaurant werd in 2000 overgenomen van Anne-Laura’s ouders. Sindsdien werd het pand geleidelijk gerenoveerd met behoud van de authentieke sfeer.

Deze gerenoveerde oude boerderij die dateert uit 1916 heeft een prachtig terras en sfeervolle aangelegde tuin. In de zomer staat de tuin centraal bij De Treeswijkhoeve. Hier gaat het niet alleen om de prachtig aangelegde tuin en zijn fraaie terrassen, maar ook om ‘de tuin’ als inspiratiebron. Zo word er in de eigen moestuin groenten, kruiden en seizoensfruit geteeld.

Chef Dick Middelweerd is een gedreven en creatieve chef die kiest voor verse en kwalitatieve producten. In de keuken gaat hij voor de perfectie met een voortdurende en oneindige zoektocht naar de juiste balans tussen verschillende ingrediënten. Zijn doel is de gasten verrassen, verwennen en vermaken met smaak, kleur en textuur. Koken met een harmonie tussen gevoel en techniek zorgt ervoor dat de gerechten die op tafel komen stuk voor stuk een unieke smaakbeleving zijn

Last-minute boekten we via diningwiththestars.nl een tafel. Eens aangekomen namen we plaats op het terras en genoten we van een heerlijk aperitief. In sneltempo werd onze tafel volgezet met fingerfood.


Kroepoek sesam met mierikswortel en paling 

 

Meiknol met dashi crunch van gepofte wilde rijst 

 

Kempische hoender met soja en dennezout

 

Japanse duizend knoop met smaken tom kaij kaij 

 

Merengue van rode curry, vulling van wortelcurry en galetje van citrus 

 

Hierna volgde nog twee amuses.
De eerste was een heldere bouillon van geroosterde tomaat, kumquat en granité van bleekselder

De tweede amuse was een Hollands maatje met Amsterdams uitje en roggebrood.

Vervolgens genoten we van een 4-gangen lunch
Makreel met salade van quinoa, paprika, inktvis en avocado 

 

Op zuurdesem gebakken rode mul met artisjok, tomaat en jonge venkel 

 

Gebraden ree, met smaken van biet, yoghurt en verveine 

 

Het dessert was opgesplist in twee verschillende creaties: 
 
Rood fruit, basilicum, mint, witte chocolade en vlierbloesem 

 

Ananas van de Grill dome BBQ, pure chocolade en curry
Bij de koffie
De Treeswijkhoeve 
Valkenswaardseweg 14
5582 VB Waalre
+31 (0)40 221 55 93
treeswijkhoeve@alliance.nl
www.treeswijkhoeve.nl

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *