Vlakbij Eindhoven, in de Waalrese bossen runnen Chef Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura dit prachtige twee sterenrestaurant. Het restaurant werd in 2000 overgenomen van Anne-Laura’s ouders. Sindsdien werd het pand geleidelijk gerenoveerd met behoud van de authentieke sfeer.
Deze gerenoveerde oude boerderij die dateert uit 1916 heeft een prachtig terras en sfeervolle aangelegde tuin. In de zomer staat de tuin centraal bij De Treeswijkhoeve. Hier gaat het niet alleen om de prachtig aangelegde tuin en zijn fraaie terrassen, maar ook om ‘de tuin’ als inspiratiebron. Zo word er in de eigen moestuin groenten, kruiden en seizoensfruit geteeld.
Chef Dick Middelweerd is een gedreven en creatieve chef die kiest voor verse en kwalitatieve producten. In de keuken gaat hij voor de perfectie met een voortdurende en oneindige zoektocht naar de juiste balans tussen verschillende ingrediënten. Zijn doel is de gasten verrassen, verwennen en vermaken met smaak, kleur en textuur. Koken met een harmonie tussen gevoel en techniek zorgt ervoor dat de gerechten die op tafel komen stuk voor stuk een unieke smaakbeleving zijn
Last-minute boekten we via
diningwiththestars.nl een tafel. Eens aangekomen namen we plaats op het terras en genoten we van een
heerlijk aperitief. In sneltempo werd onze tafel volgezet met
fingerfood.
Kroepoek sesam met mierikswortel en paling
Meiknol met dashi crunch van gepofte wilde rijst
Kempische hoender met soja en dennezout
Japanse duizend knoop met smaken tom kaij kaij
Merengue van rode curry, vulling van wortelcurry en galetje van citrus
Hierna volgde nog twee amuses.
De eerste was een heldere bouillon van geroosterde tomaat, kumquat en granité van bleekselder
De tweede amuse was een Hollands maatje met Amsterdams uitje en roggebrood.
Vervolgens genoten we van een 4-gangen lunch
Makreel met salade van quinoa, paprika, inktvis en avocado
Op zuurdesem gebakken rode mul met artisjok, tomaat en jonge venkel
Gebraden ree, met smaken van biet, yoghurt en verveine
Het dessert was opgesplist in twee verschillende creaties:
Rood fruit, basilicum, mint, witte chocolade en vlierbloesem
Ananas van de Grill dome BBQ, pure chocolade en curry
Bij de koffie
De Treeswijkhoeve
Valkenswaardseweg 14
5582 VB Waalre
+31 (0)40 221 55 93
treeswijkhoeve@alliance.nl
www.treeswijkhoeve.nl